„Непобедимите 2” се засилва към екраните и до премиерата остават броени месеци, през които четирите му фена могат да ходят на фитнес и пият протеини, за да са солидарни с месата на главните актьори. След чудовищно кървавия и червив оригинал, където във втората половина се виждаха повече вътрешности, отколкото външности, зрителите очакваха от двойката един здрав и безмилостен R-рейтинг, в традициите на доброто старо 80-тарско извращение. Но те ще се наложи да останат с пръст в уста /или с пръст в гъз, или с нещо друго в уста, в зависимост от предпочитанията/ тъй като Карлос Норис официално е заявил, че филмът ще е PG-13 и което е по-важно – причината за това е лично той.

Ще попитате, защо Чък Норис разговаря с репортери, а не ги пребива с изящни каратистки удари, оставяйки след себе си хълм от безжизнени тела, но явно с възрастта властелинът на всички бойни изкуства е улегнал и се е смирил. В интервю пред полския уебсайт Gazeta, той е разказал следното: „В сценария на Непобедимите 2” имаше доста вулгарен диалог и много млади хора нямаше да могат да го гледат. Но аз не участвам в подобни филми. Затова казах, че ще се съглася, само ако нецензурираният език бъде изтрит. Продуцентите приеха изискването ми и филмът ще е в категорията PG-13.” Шибано коп… кхм… евала, мистър Норис! Вие не се свените да държите на принципите си, дори когато от това зависи и без това крехката фенбаза на „Непобедимите”. А тя очакваше повече – очакваше много псувни, още повече кръв и почти никакъв смисъл, но сега ще получи само едното. Също така е интересно, че Норис е с толкова обемисто влияние в киното, та само едно негово недоволство има силата да обръща рейтинги. Малко звезди могат да поставят ултиматуми на продуцентите и повечето са бая над ранга на Норис, което означава, че Сталоун наистина е бил страшно отчаян да го вербува.

Чък Норис не участва в тъпи филми. Филмите стават тъпи, чак след като участва в тях.

Но за да измие срама и аргументира някак предателското си клякане, сам бате Слай е рекъл: „Слуховете за рейтинга са верни. Но преди читателите да ми държат сметка, трябва да знаят, че филмът е ОГРОМЕН и доставя на всички нива. Филмът докосва много емоции, които искаме да споделим с най-широк кръг аудитория.” Какви емоции, какви поезии, Силвестъре? „Непобедимите 2“ смърдеше на оборска тор още преди детския си рейтинг, а сега вече става ясно, че той наистина ще е детски, което пък е иронично, защото в него участват основно дядовци. Наясно съм, че това означава повече зрители и повече пари, но изобщо не означава по-добър филм, а в случая с „Непобедимите 2” означава точно обратното. Явно Чък Норис все още е легенда и неговата дума кара дори анаболени колоси като Сталоун да пелтечат оправдания за собствения си проект. Жалко само за кончината на десетките прилепи от Деветашката пещера, които жертваха живота си заради някакъв мизерен PG-13. Истината обаче е, че тази конверсия не променя нищо от качествата на филма /с какъвто и рейтинг да е „Непобедимите 2”, той пак ще се окаже клоаката на лято 2012-та/, затова не виждам защо написах цялата тази новина.

Още по темата:

Първи тийзър на „Непобедимите 2“

Снимки от „Непобедимите 2“

Накратко за „Непобедимите 2“ и „Умирай трудно 5“