Туй е то! Днес излезе официалният трейлър на „Зазоряване – Част 2” и той е точно толкова тъп, колкото си мислех, но с тази разлика – че е дори повече. Въпреки че с течение на годините „Здрач” придоби славата на световен феномен, за мен той ще си остане един от най-големите врагове на природата. Защото накара хората да мразят дърветата и защото с всеки негов трейлър, по един малък леприкон умира в гърчове.  До самия финал обаче остават цели пет месеца, или 150 дни, или със 100 дни повече, отколкото ще изтрае самостоятелната кариера на Тайлър Лаутнър. Но кой ли ги брои? Важното е, че легендата достига до своя неизбежен клаймакс и той се намира в задния двор на образцовото семейство Кълън.

Трейлърът е кратичък, но е от редките видеота, при които дори първите 30 секунди са достатъчни да получите коремни спазми от смях. За разлика от предишната част, където имахме битови житейски драми, достойни за всяка уважаваща себе си циганска махала /”крадене” на млади девици, кичозни сватби със стотици гости и раждане на 18 години/, тук е наблегнато над … хм… „екшъна”? Нали се сещате, това е процесът, при който нещо се движи по екрана – знам, че в предишния филм нямахме късмета да го наблюдаваме. Сюжетът на втората част ни връща при супер изтънчените евро-аристократи Волтури /кой ще им го тури?/, изнервени от факта, че Бела е родила 10 годишно бебе, а влюбеното магаре Джейкъб често го дебне в микробус със затъмнени стъкла… “singing ayo, I`m a pedo”. В същото време, г-жа Кълън вече е вампирясала и подскача от клон на клон, търсейки прясна мръвка, за да осигури прехраната на уродчето си. /Едуард, бидейки Глава на семейството, май не му се занимава, понеже е по-зает да се грижи за Косата върху Главата на семейството/

Тъй като двете части бяха снимани back-2-back, режисьорът на втората отново е Бил Кондън. /Вие кого очаквахте, по дяволите – М. Найт Шямалан?/ Тази поне изглежда, че ще е малко по-динамична и ако имаме късмет – Кристен Стюърт може дори да играе в нея, ако ме разбирате. Но стига повече локуми, оставям Ви да гледате на спокойствие и за да бъда обективен, ще призная, че в трейлъра всъщност има една наистина добра сцена. Зеленият надпис с рейтинга на MPAA в началото.