Подир вече затихващата шумотевица след премиерата на нърдската еякулация „Играч първи”, Спилбърг започна да се обажда с много неща, които противоречат на здравия разум. Първо беше завистливото му дуднене срещу Netflix, а сега е преминал към саботирането на собствените си проекти, коментирайки бъдещето на Индиана Джоунс след предстоящия пети епизод.

rip

Както добре знаете, някъде догодина започват снимките на следващата инсталация от франчайза за професор доктор хонорис кауза Хенри Джоунс и вчера Спилбърг заяви, че това ще бъде последното участие на Форд в поредицата, защото дядо Харисън вече не изглежда атлетично в индианаджоунските си панталони, особено щом трябва да ги загащва една педя под гърдите.

За момента работните заглавия на проекта се дискутират между „Индиана Джоунс и Проклятието на Старческия дом” и „Индиана Джоунс и Свещения памперс за възрастни”, но сценарият на Джордж Лукас все още не е разчетен изцяло, защото е написан с детски пастели. Важното е, че Спилбърг категорично обявява интереса си от допълнително регресиране на сагата с евентуален шести епизод и… Женски главен герой.

Дори да приемем, че това е майтап, той е като хуморът в „Играч първи“, а именно – не особено смешен. Естествено, повече главни роли на актриси не е проблем сам по себе си, защото филмите наистина имат нужда от свежо женско присъствие и като казвам филмите, имам предвид само порното, но да кажем, че съм имал предвид и останалите. Тук обаче не говорим за някакво произволно заглавие, а за кино-легенда и „мъжкият” Индиана Джоунс е етикет, а „женският” отдавна вече съществува с позивната Лара Крофт. Така че Спилбърг няма да направи нищо повече от това да превърне оригинала в дериватив на друга, съществуваща отдавна, имитация.

Покрай движението за права и свободи на холивудските отверстия, наречено #МеТоо, цялата индустрия се метаморфозира в някакво социално справедливо предприятие, където вече не е важно качеството на продукта, а дали вътре има прецизно изчислена квота от жени, негри, педерасти, скоро и животни. Явно Спилбърг е решил да се включи в предизвикателството и да узурпира собственото си наследство, превръщайки го в закъсняла първоаприлска шутка. Но все пак говорим за DISNEY, където шефка е бившата му любовница, а тя вече направи всичко по силите си да превърне „Star Wars” в еманципиран харем, така че какво ли се учудвам?

bald&beautiful

Индиана Джоунс оцеля ядрена експлозия, скрит в хладилник, но ефектът от радиацията е налице.

Спилбърг твърди, че няма нищо лошо в смяната на пола /явно не е виждал сестри Уашовски/, но ще трябва да променят името от „Джоунс” на „Джоун”. С други думи, заглавието ще е „Indiana Joan”, което както сами може да се досетите, се превежда като „Индиана Йоана”. Колко сладко, не мислите ли? Младата Йоанка ще припка и хрипка като дива гЪзела из джунглата, докато се опитва да се спаси от стадото разгонени горили, а публиката ще чака с надежда някоя изтървана цицка. Какво може да се обърка, прав ли съм?

Честно казано, предпочитах да върнат Мът Уилямс, но уви, той е аут от картинката и най-вероятно ще измислят някаква достойна смърт, като например, че е премазан от крака на древна статуя на автобот или нещо друго шаялебофско. Сега се сетих, че Спилбърг може би иска следващият герой да е жена, защото е забелязал хормоналните мутации на Харисън Форд, който все повече прилича на баба ми. Обеци демоде, висящи нянки, игрив поглед на дърта клюкарка – всичко това като че ли показва, че самият Форд се готви за ролята, но за жалост с 30 години и една Х-хромозома твърде късно.

И така, последният Индиана Джоунс с топки идва през 2020, а дотогава можем само да се надяваме, че Джон Уилямс няма да бъде поставен на командно дишане, а Харисън Форд няма да се забие в някое крайпътно дърво със самолета си, докато паркира пред студиото. Макар че, реално погледнато, по този начин ще направи услуга на себе си и на цялата поредица.

http://people.com/movies/steven-spielberg-considering-female-indiana-jones/