Не съм публикувал „новини” от доста години, но понякога се случва така, че животът Ви замеря с лимони и Вие трябва или да направите лимонада с тях, или да им инжектирате СПИН и да ги продавате на зеленчуковия пазар. Последните два дни бях обсипан с качествена информация от мазето с умрели идеи, наречено Холивуд, която реших да Ви представя в блицформат.

Първият генератор на кисти е новината за бъдещия филм на SONY, а именно – пълнометражния епос за емотикони, наречен „The Emoji Movie“! /внезапна тишина, последвана от звук на задавяне и миризма на повърнато/

emoji

Искам да попитам кой е този човек… не, кой е този гений, този интелектуално превъзхождащ ни индивид, който е преценил, че няколко жълти усмихнати личица /не говоря за азиатски деца/ заслужават собствен филм? Предполагам, че е някой от почистващия персонал в сградата на SONY, който е писал сценария си в Skype, за да се чувства по-близък с героите. Сюжетът е по-неразгадаем и от почерка на аптекар с паркинсон, но вече е ясно, че историята на веселите емотикони ще се развива в смартфон, а приключенията им ще са незабравими и оставящи вечен отпечатък в детската психика.

Режисьорът още не е ясен, понеже тепърва се чака излизането му от лудница Аркам, а в главните роли на емотиконите ще влязат: емотиконата, която се усмихва; емотиконата, която се плези; емотиконата, която се черви от срам и други, еднакви по важност и драма. Почти съм сигурен, че имаше една емотикона, която си пръска черепа… предполагам, че зрителите ще се индивидуализират най-вече с нея. Очаквайте скоро и филм за кламерчето на MS WORD, а защо не и трилогия за курсора на мишката Ви.

*******

Какво, искате още новини? Ок! Познайте какво е направил Джаред Лето, за да влезе по-навътре в гащите на Жокера от Suicide Squad? Изпратил е на колегите си от каста използвани презервативи! Какво, Вие не сте ли го правили?

Оправданието е, че искал да генерира реалистична динамика и чувство на шок от действията на героя си, но според мен, човекът просто е трябвало да си изхвърли боклука, а кошчето в съблекалнята му вече е било препълнено с празни торбички от наркотици. Според слуховете, това не е първият път, когато Джаред е изненадвал останалите актьори с весели жокерски сюрпризи, тъй като два месеца по-рано им е изпратил мъртво прасе. Не е ясно дали прасето е убито от Жокера или просто е умряло в съня си, но и в двата случая PETA едва ли е реагирала учтиво. Честно казано, ако бях на мястото на екипа, щях да благодаря на Джаред, защото не знам дали знаете, но от мъртвите прасета стават най-вкусните свински пържоли.

Както и да е, Джаред явно се опитва /и то с дразнещо отчаяние/ да превърне Жокера си в по-маниакален и запомнящ се от този на Хийт Леджър, но без да умира от това, така че действията му са донякъде оправдани. Но само донякъде. Това с презервативите е доста извратено, особено след като не е уточнено кой ги е ползвал. Самият Лето? Някой болен от Зика? Или може би мъртвото прасе? Мистерия, достойна за Хичкок!

*******

Последната новина е свързана с новия Хан Соло. Както добре знаете, старият Хан Соло падна възнак, покосен от меча на сина си, а единственото по-ужасно нещо от това да умреш от меч в XXI век, е това да знаеш, че синът ти е грозен. И тъй като DISNEY имат нужда от жив и здрав Хан Соло, Холивудските телефони прегряха от спряганите актьори за самостоятелния му филм. Вероятно окончателната вест е, че за младия контрабандист и принцесоебец е назначен Алдън Ерънрайк. А? Кой?! Именно!

hansolo

Алдън е по-известен с липсата си на известност, но най-вече с факта, че има нулева визуална прилика с Харисън Форд. Повече мяза на Леонардо Ди Каприо, но само ако Лео бе решил да стане тракторист. Не говоря за физическата му външност, а за онзи специфичен чар и магнетичност, които фордовият Соло имаше, дори в „Епизод VII”. Това момченце Алдън, въпреки „впечатляващите” си прослушвания, не ми вдъхва доверие, но имайки предвид, че режисьори ще са Фил Лорд и Кристофър Милър /”21 Jump Street”, „Lego The Movie”/, не мисля, че и филмът ще е особено сериозен. Преди време Харисън бе споменал, че съветът му към новия Хан е да се откаже и се надявам, че Алдън ще се вслуша в тези думи. Ако ли не, ни очаква нещо, което ще накара истинският Соло да се обърне в гроба си… всъщност, не, той изгоря в някаква лава… значи в урната си.