Излезе първото тийзърче на „Самотният рейнджър” – новата колаборация на Джони Деп с Гор Вербински; Джони Деп с Хелена Бонъм Картър;  Джери Брукхаймър с Дисни и Гор Вербински с уестърните.

Тийзърчето е кратко, но показва достатъчно, че да възбуди позитивните жлези в тялото ми. Само в тази минута и половина си личат поне три адски добре направени сцени с почерка на Вербински. Режисьорът, отговорен за най-добрия римейк на азиатски хорър /”Предизвестена смърт”/ и за най-добрия филм за карибски пирати /”Карибски пирати”/ отново показва уменията си да снима чист entertainment.

Ако всичко мине по вода, това може да се окаже новият доларопроизводител на Дисни, който да измие срама и загубите на „Джон Картър”. Дотогава обаче, единственото което „мина по вода” в продукцията бе плаващото тяло на един от екипа. Трагично, но факт – преди няколко дни технически служител от екипа на „Самотния рейнджър” се удави при подготовката за снимки в басейн. (R.I.P., за което) Холивуд трябва да вземе да си пази малко персонала – миналата година злополучна статистка в „Трансформърс 3” остана с половин череп след инцидент по време на каскада, а само преди няколко месеца един азиатец експлодира в България за нуждите на „Непобедимите 2”. Излиза, че през ХХI век киното е най-смъртоносният шоубизнес.

Труповете настрана, историята на „Самотният рейнджър” проследява авантюрите на двама американци, само едниият от които е native. Джони Деп играе ролята, която повтаря умело през последните десетина години – тази на ексцентричен шанток, този път от племето Навахо. Името му е Тонто и върху главата си носи умряла гарга, което прави боята по лицето му да изглежда като liquid chicken shit. До него язди маскираният човек на закона /Арми Хамър от „Огледалце, огледалце„/ и двамата заедно извършват разни геройства в суровите условия на Дивия Запад. Не съм слушал оригиналното радио-шоу, на което е базиран филмът, но съм чел един BG комикс за напрегнатото партньорство между индианец и каубой, така че горе-долу знам какво да очаквам. Ала докато чакам Бояна филмс /или NU Image/ да адаптира „Справедливите” в следващите 25 години, ще се /само/задоволя и с Гор-ската версия.