В този блог не се занимавам с холивудски трупове. Веднъж, щом дадена „звезда” се спомине, било по естествен път, или поради прекаляване с упойващи вещества, той/тя спира да ми е интересна, може би защото спира и да съществува. Това важи най-силно за самоубийците, които смятам за хора с изключително лабилна психика и следователно ме отвращават, независимо дали носят популярни фамилии като Леджър, Хюстън или Скот. Днес обаче, ще Ви занимая с една холивудска смърт, която е пропита от хичкокова мистерия и в нея са пострадали две поколения хора и едно поколение домашни животни. /плюс това мъртвецът е никому-неизвестен актьор, така че мога спокойно да му се подигравам/ Предупреждавам по-изнежените от Вас, че /както винаги?/ хуморът ми е откровено черен и циничен, а отношението ми към жертвите – крайно неуважително, така че четете на собствена отговорност. В моя защита съм длъжен да уточня, че изобщо не ми дреме и се надявам това да ме извинява донякъде.

Кой е Джони Люис? /или по-скоро кой беше той?/ Нямам идея. Дори не знаех, че подобен индивид съществува, поне допреди десетина минути, когато научих, че мистър Люис е посрещнал съдбата си от покрива на жилищна сграда – със засилка от върха та чак до смъртоносната твърдост на тротоара. Ето това е изходът – когато хората не те познават, винаги можеш да се утрепеш и така поне двадесет души вече ще са чували за теб. Оказа се, че 28-годишният младеж е играл в моторизираната драма на FX “Sons of Anarchy”, а след като видях снимките му приживе, се сетих че наскоро съм го мяркал и в битовия филм на ужасите “Lovely Molly”. Още в гореспоменатото хорърче ми направи впечатление как Люис няма никакво бъдеще, но тогава имах предвид, че няма бъдеще в Холивуд /понеже е некадърен/, а не че няма никакво бъдеще по принцип. /явно съм бил прав и в двата случая/

Както и да е, Джони е решил да направи немислимото и да лиши света от присъствието си по доста странен начин. По данни на един сайт, освен фатално приземилото му се тяло, полицията е открила и мъртва 81-годишна жена /техническият термин е „бабичка”/ в стаята, в която Джони е живял под наем. Това сам по себе си не е странен факт –  всички знаем, че основната функция на 80+ годишните хора е да си почиват в мир. По-ужасното е, че съответната баба е открита ударена от тъп предмет /най-вероятно предметът е Джони/ и ръчно удушена. Звучи като мистерия, достойна за самия Хорацио, или там който отговаря за CSI в Ел Ей. В момента полицията работи по различни версии, най-реалистичната от които е, че бабата е била хазяйка на Люис, той е имал връзка с нея и я е убил от ревност (crime of passion), след което е решил да заблуди полицията за истинския виновник, като се самоубие. /hint: спокойно, ебавам се, това не е най-реалистичната версия… надявам се/

In Hollywood he was a nobody. And now he`s just a body.

Според данни на друг сайт, Люис е бил пуснат от ареста няколко дни по-рано /по други обвинения/, а свидетели твърдят, че преди инцидента е бил доста агресивен, най-вероятно защото е научил, че от шоуто смятат да разкарат героя му и да го оставят без работа. Абсолютно валидна причина да извършиш убийство и/или самоубийство, ако притежаваш крехката психика на американски „актьор”. (мисленето му е било допълнително объркано от факта, че е излизал с Кати Пери) Дори и да приемем варианта, че дъртата му е била хазяйка, едва ли кризата в САЩ е толкова голяма, че актьорът да не е имал средствата да си покрие наема, още повече че от шоуто със сигурност е печелил стабилен хонорар, голяма част от който не е отивал по проститутки. Друга алтернатива би била, ако младежът е действал след злоупотреба с дрога /според полицията има вероятност да е бил под влиянието на нов дизайнерски наркотик, наречен „smiles”, който иронично не води толкова до усмивки, колкото до озъбване/ и не е осъзнавал действията си, може би представяйки си, че играе на “Postal” или на някоя друга компютърна игра, в която убийството на невинни се толерира, а след суицид винаги може да се зареди предишния сейв. Единственият проблем на Джони е бил, че е цъкал на играта, наречена „Живот“ v1.0 и май изобщо не е бил добър на нея. Някъде тук може би трябва да напиша заучени инициали като „R.I.P.” и т.н. глупости, но както вече предупредих, нямам никаква емпатия към хора, които сами са решили да си отнемат от живота, особено ако преди собствения си живот, са отнели и нечий чужд.

И сега идва ред на най-голямата трагедия. /това допреди малко не беше нищо/ Освен двете жертви, на местопрестъплението е открит и трупът на малко котенце, което по данни на полицията е издъхнало, пребито до смърт. Как може бе?! Какво ти е направило горкото котенце, садист такъв? Айде, разбирам за възрастната жена, но… шибаната котка?! Има само два варианта – или Люис очевидно не е бил cat person, или просто е бил активен /и видимо беснеещ/ социопат. Лошото е, че аутопсията няма да докаже нито едното от двете. И ако след време от тази трагична, абсурдна, но и извратено интересна ситуация, Холивуд ще направи криминален трилър, то нека завърша позитивно с поука /”Не употребявайте наркотици!”/ и с признанието, че цялата случка донесе и някаква полза – най-после имам реална причина да изгледам първи сезон на “Sons of Anarchy”.