Арнолд Шварценегер се завръща в първата си главна роля след поддържащата му  такава на лосанджелийски губернатор. Малко одъртял, малко поочукан от дългите години бюрокрация, но все такава планина от мускули и каризма, Арнолд доказва, че старческите петна по бицепсите  му може и да са се мултиплицирали, но австриецът все още не е твърде стар за това лайно. (not too old for this shit)

Филмът се нарича “The Last Stand” и режисиран от Kim Jee-Woon, станал известен с ужасяващото си трилърче за серийни убийци с дръпнати очи “I Saw the Devil”. Арнолд е в ролята на местния шериф Оуенс, който научава вестта, че към селото му се е насочил опасен нарко-бос и той е последната защитна линия преди границата с Мехико. На Арнолд, както винаги, не му трябват много реплики, за да осъзнае, че лошият трябва да бъде спрян на всяка цена /на билета/, но ако може с повечко стрелби и експлозии, още по-добре. На помощ му идват грозният /Луис Гъзман/, тъпата /Джейми Александър/ и лудото копеле /Джони Ноксвил/, но както добре знаем те не са чак толкова необходими, защото тук не става дума за кой да е, а за шибаният Арнолд Шварценегер, по дяволите!

Трейлърът понамирисва на земеделски евтинджос /което е нормално за отроче на Lionsgate/, но за сметка на това притежава някакъв носталгичен и наелектризиращ заряд, най-вероятно идващ от присъствието на самия Арнолд. Колкото и да се ебавам с него, пичът е истинска легенда и осемте години на губернаторското кресло са си осем години, безвъзвратно изгубени за киното. С този филм, Арнолд доказва, че все още го може и единственото, което му трябва, за да спечели вниманието на феновете си e един gatling gun и по някой свежарски лаф: “- How are you, Sheriff?  – Old.”

Модерният уестърн излиза догодина, но трейлърът ме възбуди до степен „искам-още-Арнолд-и-то-веднага”, следователно вече си резервирах билета за предпремиерата на „Непобедимите 2” утре. Пожелайте ми успех! /ще ми трябва/