За всички фенове на пътешествията във времето, преди малко излезе свежичък трейлър на сай-фай екшъна с Брус Уилис и Джоузеф Гордън-Левит “Looper”, в който двамцата играят една и съща роля, но в различен стадий на застаряване. Ролята на наемен убиец, трепещ жертвите си на къра, 30 години назад във времето. /може би защото самият Гордън-Левит е на толкова?/

Сюжетът е комплициран, но явно не достатъчно, след като дори аз успях да го разбера. В бъдещето пътуването във времето съществува, но е незаконно, поради което до него се прибягва, само когато мафията трябва да се освободи от даден вредител – в случая, като се изпрати тридесет години в миналото и там бъде пречукан на спокойствие в пасторална обстановка. Съответният килър се вика Джо /Джоузеф Гордън-Левит/ и притежава най-готината професия на света – работи на открито, с ненормирано работно време, получава десетки хиляди заплата, а основното му задължение е да натиска един спусък по веднъж на няколко дни. Една от мишените обаче се оказва по-възрастната му версия /Брус Уилис/ и нещата завиват в необичайна посока. Филмът е под ръководството на Раян Джонсън, познат от култовия “Brick”, в който главната роля пак беше поверена на JGL.

Един от интересните аспекти на филма е, че гримьорите са се постарали да видоизменят лицето на Джоузеф така, че максимално да наподобява физиономията на Уилис. Интересно е, защото никога не съм предполагал, че като млад Уилис е бил толкова грозен. От трейлъра обаче не става ясно как Джо съумява да познае старото си „Аз” /Вие бихте ли се познали след 30 години, по дяволите!?/, или как старото му „Аз” е толкова решено да го убие, при условие че по този начин ще убие и себе си, но се надявам филмът да даде отговор на тези въпроси, или поне на половината от тях. Проблемът е, че цялото това нещо понамирисва малко на „Ченге във времето” /да, това беше един от двата гледаеми филма на Ван Дам/ и искрено се надявам приликите да са само в моя телевизор.