Това лято освен бандата на „Отмъщачите” ще се събере още една група от супер герои, само дето тези ще са по-възрастни и единствените им супер умения ще са артрита и дископатията. Днес излезе първият официален трейлър на „Непобедимите 2” и след като го изгледах с туптящи вени по бицепса, бях принуден да оставя чистенето на ушите си на заден план и да Ви запозная с него.

„Непобедимите 2” ще се превърне в едно от ярките кино-събития на 2012, не само защото съдържа повече звезди и от тези по пагоните на фелдмаршал /а по постера има толкова имена, че докато ги прочета всичките си забравих първото/, но и защото голяма част от него е заснет на родна земя. Този факт обаче се оказа особено смъртоносен за един от каскадьорите в екипа и за ято невинни прилепчета от Деветашката пещера, които не издържаха на холивудския тестостерон, емитиран от Слай и другите весели старчоци, и предпочетоха да се самоубият. „Непобедимите 2” е емблематичен и с повторното сдружение между екшън-триото „Джон“ /Джон Рамбо, Джон Мейтрикс и Джон Маклейн/; с факта, че това е първият майорен филм на Ван Дам от около 15 години насам и разбира се – с участието на нинджата Карлос Норис, който убива само с поглед, а ако погледът му е скрит зад слънчеви очила – направо изпепелява.

В двойката ще има и нови попълнения – за да спечели младата генерация, Силвестър е поканил Лиъм Хемсуърт /Галин от „Игрите на глада”/, чието кастване трябва да успокои публиката, че сюжетът няма да е насочен ексклузивно към темата за пенсионно-осигурителния стаж. Като казах „сюжет”, трябва да спомена, че такъв реално няма, защото „Непобедимите 2” е микс от всички 80-тарски сценарии, правени някога… през 80-те. Общо взето, нашите са корави маймуни, но един от тях /hint: фамилията му е Рурк/ бива убит и те трябва да отмъстят за него /Отмъстителите отмъщават за цялата Земя, докато Непобедимите отмъщават само за техните си… що за егоисти?!/ Юнаците са обградени от лоши хенчмени, умиращи на партиди, а Арнолд и Брус се возят в мини-кола. Шварца продължава да изглежда като съсухрена восъчна фигура и има лудешкия поглед на някой, който току-що е прекалил с амстердамски кексчета. “I`m back!”, казва той и изчерпва около ¼ от диалога си във филма, но така и не ми стана ясно откъде се връща – дали от съдебната зала, след развода с баба Мария, или от болницата, където сподели една стая със Сталоун, заради болки в… „рамената” ли бяха?

Ето как собствениците на р-т „Планета Холивуд“ се справят с клиентите, които не оставят бакшиш

За момента единственото очевидно нещо е, че двойката е доста по-добра от оригинала, но това беше ясно още когато се разбра, че Сталоун няма да е режисьор. На негово място е турен Саймън Уест и ако някой може да спаси този пирует на ансамбъл „Трета възраст”, то това е той. /или някой друг, откъде да знам?/ Каквото и да си говорим обаче, ако сте чеда на 80-те, просто няма как да не изпитате гъдел в областта на таза от факта, че подобни титани се събират заедно в една лента, която не е документален филм за фитнеса. Знам, че „Непобедимите 2” ще мирише на чорапите на говедар, но няма да си кривя душата – за един кратък миг аз също получих лек приток на неизбежна носталгия.

А сега вижте и самия трейлър, който е изпълнен с толкова мускулна маса, че актьорите едва се побират по екрана. Но пък що за „актьори”, а? Силвестър Сталоун, Брус Уилис, Арнолд Щварценегер, Джет Ли, Долф Лундгрен, Чък Норис, Жан-Клод Ван Дам и със специалното участие на Бен Гей.