Днес ще поговорим за Никълъс Кейдж. Да, да, знам че от доста време не сме говорили за него, но си струва, защото когато в едно кино прожектират новия филм на Никълъс Кейдж /”Призрачен ездач 2”/, а в съседната зала, по същото време, прожектират новия филм на Никълъс Кейдж /”В търсене на справедливост”/, и двата са почти еднакво зле, това не е обикновено дежа вю. Това е дупка в пространствено-времевия континуум.

Сигурно не знаете, но освен беснеещ лунатик, бай Ви Никълъс е и върл фен на комиксите за свръх-човека Супермен. Черната овца на сем. Копола обожава да колекционира издания от приключенията на този мега герой и дори в даден момент, когато филмите на Кейдж все още можеха да бъдат изгледани без да получите глисти от тях, името му бе свързано с главна роля в игрална версия на „Супермен”. За огромно и всеобщо щастие обаче, проектът бе канселиран и няколко лета по-късно прехвърлен на Зак Снайдер, което определено бе по-малкото Зло. Само терапевт знае, но може би обидата от това предателство е отприщила най-черните емоции в нестабилната психика на Ник и го е довела до поредицата от филмови абсурди, на които бяхме свидетели през последните 50 месеца. Ала много преди този случай, един друг казус е разклатил актьора и това е кражбата на величествения му първи брой на Action Comics.

За някои Y2K премина под страха от компютърен срив, докато същата година за Кейдж е преминала под знака на нервния срив, тъй като точно тогава любимият му и грижливо съхраняван в кутия за обувки оригинален комикс, отбелязващ дебютната поява на Супермен върху цветна страничка на списание, е бил откраднат от неизвестен, но оперативно интересен, извършител. Бидейки фанатичен почитател на комиксите от всякакъв калибър и флумастер /ако не знаете точно колко фанатичен е, ще Ви дам пример – сценичното му име „Кейдж” идва от името на комикосвия герой Люк Кейдж а.к.а. Power Man, а името на сина му „Кал-Ел” е всъщност рожденото име на Супермен/, Никълъс е изпаднал в състояние на frenzy, сякаш някой е бръкнал дълбоко в сфинктера му и го е стиснал за сърцето. Едва миналата година, съответният комикс е бил открит и малко по-късно продаден на търг за смайващата сума от $2.1 милиона. Забележете – продаден, а не върнат на Кейдж – явно Никълъс така и не е успял да докаже, че е собственик /пазете си касовите бележки, ей!/ или просто никой не е обърнал внимание на протяжните му ревове за справедливост.

Никълъс реагира на новината, че свещеният му комикс е бил откраднат!

Както и да е, комиксовият похитител така и не е открит, но за сметка на това, двама сценарни клоуна са решили да направят от цялата тази нелепица филм. Робърт Бен Гарант и Томас Ленън са приготвили скрипт, ситуиран през 2000-та година и описващ имагинерния опит на група нещастници да откраднат комикса от владението на Кейдж. Точно така, heist филм за нърдове, в който Кейдж е жертвата. Щеше да звучи интересно, ако вече не го бяхме гледали под името “Fanboys”, където обаче извършителите бяха Star Wars фенове, а жертвата – Жорж Лукас. /и беше „комедия”, в която главният герой умря от рак, след като изгледа “Епизод I” – нима има по-голяма драма от това бе, аланкоолу?!/ По-интересното е, че Гарант и Ленън са предвидили Кейдж да играе себе си в иронична светлина, но актьорът не е бил заинтересован. Чакайте, чакайте… мисля че го написах грешно, момент да проверя. Не, точно така си е – Никълъс Кейдж не е бил заинтересован да играе във филм. Господи, помилуй, Апокалипсисът иде! Човекът станал известен, че участва в осем от всеки пет филма годишно, е отказал да играе роля, която не изисква от него някакво драстично преобразяване? /освен, може би, подмяна на перуката/ Явно Кейдж все още не е преодолял кражбата и не иска да преживява отново покъртителната загуба на тези безценни няколко странички в картинки. Или просто дори той не е толкова отчаян, че да се снима във филм на Lionsgate, не знам.

Като всяка новина, тази също си има поука и тя е, че феновете на комикси са малоумници. Благодаря за вниманието и приятен петък.