Знаех, че Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер са добри приятели в реалния живот, но едва днес разбрах, че са почти интимни и правят всичко в пакет. След дълги слухове около новия филм на бате Слай, вчера официално бе оповестено, че съседът му по сценарий и партньор пред камерите ще е не друг, а самият Губернатор с елементи на Терминатор, Арнолд Шварценегер. Говоря, разбира се, за следващия проект на Майкъл Хафстрьом /”Ритуалът”/, наречен “The Tomb”, който – иронично или не – ще включва ¼ от каста на “Непобедимите 2”. Още по-интересното е, че в един от ранните етапи на пре-продукцията, за име на колегата на Сталоун във филма се спрягаше това на Брус Уилис – явно кастинг директорите са големи фенове на р-т „Планета Холивуд“ и предпочитат да селектират само собствениците му.

Слай и Арнолд едва успяха да се забравят след снимките на българския екшън миналата есен, а тази пролет отново ще обединят усилия за снимките на дядовския трилър в Луизиана. Иначе, “The Tomb” е историята за супер кадърен архитект на футуристични пандизи /Силвестър/, който обаче ще трябва да бяга от затвор, проектиран лично от него. Йъп, звучи точно като „Prison Break”, но за възрастни и като казвам възрастни, имам предвид трето-възрастни – от онези възрастни с петна по ръцете и празнота в главата. Само се надявам героят на Сталоун да не е взел пример от ТВ сериала и да не е татуирал картата на затвора върху задника си, защото тогава нещата биха загрубели. Арнолд пък ще играе ролята на съмнителен ко-затворник, който ще бъде нещо като неформален партиен лидер на престъпниците вътре, тъй като вече има опит в политиката след почти десетгодишния си стаж като губернатор. Изключвайки просташкия сюжет, самият факт, че светила като Шварца и Слай пак ще споделят една обща снимачна площадка, кара скротумът ми да настръхва в екстаз на чисто носталгично ниво. И ако не бях видял следващата снимка, може би дори щях да чакам филма повече, отколкото чакам „Непобедимите 2”, а това нямаше да е трудно, като се има предвид, че аз не чакам „Непобедимите 2”. После обаче видях един ужасен житейски кадър, който ме накара да потръпна от погнуса и мигом да забравя целия позитивизъм, извлечен от горната новина.

Командо и Рамбо си спомнят с умиление годините, когато можеха да уринират без катетър

Какво ще кажете, а? Това, колкото и да не Ви се вярва, не са Арнолд и Слай на смъртния си одър, а просто рутинна интервенция на ранените им рамена. Знаете как е, възрастните кокали скърцат, ставите болят, силата отслабва и дори холивудските икони трябва периодично да лекуват артрита и дископатията си. В случая ставало въпрос за рамена, макар че много по-удачна причина за преглед би била подутата простата на Арнолд или още по-подутите вени по ръцете на Слай, но не ме слушайте – аз не съм нито лекар, нито разбирам от мускули. Излиза, че освен партньори на екрана, Силвестър и Шварца са партньори и по болничните институции, и някак по детски се забавляват на хоспитализацията си. Това да те боли рамото на дърти години било голям кеф, бе – винаги можеш да попаднеш на стари приятели, които също ги болят рамената. Не се шашкайте – и двамата фитнес титани са ОК и скоро ще бъдат изписани само с предупреждение за изключване от животоподържащите системи, така че филмът им ще бъде заснет. Лошото е, че старчоците май са взели заглавието прекалено на сериозно и може практически да влязат в някоя истинска tomb, но с тази разлика, че от там се излиза само в коремчетата на червеите.

Преди време Арнолд бе засечен да си купува снакс в някакъв денонощен магазин в Албакърки и явно вече е задобрял в оправданията пред медиите, защото ето какво е казал за болничната си интеракция с Роки: „След целия екшън, каскади и физическо натоварване по време на снимките на „Непобедимите 2” и „The Last Stand”, е време за малко тунинг на рамото ми. Вижте кого случайно забелязах да чака зад мен на опашката за операция. Сега вече сме готови за още един рунд от екшън, докато снимаме “The Tomb”. Като се има предвид, че участието на Арнолд в „Непобедимите 2” беше в рамките на една седмица снимки, се съмнявам да е имало каквото и да е „физическо натоварване” на рамената му /освен ако не е носил Джет Ли на ръце през цялото време/, а колкото до оправданието за болницата – фактът, че в САЩ хората чакат на опашки за операция на рамената, показва колко яки копелета са американците, мама им стара!

Обърнете внимание на самата снимка. Винаги съм знаел, че Арнолд е грозен до припадък, но сега за първи път виждам безформения му череп от този ъгъл, и ако не бях толкова умен, щях да помисля, че гледам тялото на някакъв току-що размразен кроманьонец. Вижте и знака с лявата му ръка – какво ли може да означава този криптиран сигнал? Че докторът му е предрекъл още две години живот; че му се яде “Twix”; или че са му направили принудителна вазектомия? Каквото и да е, Слай е особено развеселен от разговора и чак се държи за болничното легло, та да не се катурне от смях. Благодаря на лекарския персонал, че са имали благоприличието да покрият торсовете им, защото последното нещо, което искам да виждам рано сутрин са спаружените телеса на застарели екшън герои. И така, двамата убер мъжкари вече сигурно са изписани и избрисани от психиатричното… извинявам се, ”лечебното” заведение и в момента се чудят каква магария да измислят с новите си и оптимизирани рамена, а на нас ни остава да очакваме с още по-голямо отвращение премиерата на „Непобедимите 2” през август.

Още по темата:

Накратко за „Непобедимите 2“ и „Умирай трудно 5“

Накратко за „The Last Stand“ и  „Bond 23“

Първи тийзър на „Непобедимите 2“