Когато първите четири серии на гейм ориентиран франчайз като „Заразно Зло” се окажат по-кухи и от градинска лейка, логичната стъпка на Холивуд е да направи пета серия – за по-сигурно, белким поне тя става за гледане. Ако ли не, винаги има място за шеста серия, седма серия, а защо не и за дванадесета или тридесет и трета. Говоря за неумиращия сериал за неумиращи зомбита, воден от неумиращата Алис и периодично умиращото й отрядче за бързо реагиране, съставено от кол и разбира се – от вЪже.

„Заразно зло 5” с кодовото име „Ретрибуция” се сдоби с дебютното си тийзърче, което наистина се опитва да е нестандартно и в първите кадри успя да ме заблуди, че гледам реклама на М-ТЕЛ, но след това осъзнах, че даже рекламите на М-ТЕЛ са по-добре направени. Филмът отново събира семейното дуо Мила Йовович и Пол WC Андерсън, първата като „Алис”, а вторият като боклука, насочващ камерата в грешни посоки, а.к.а „режисьор”. Честно казано, нямам спомени какво точно се случи в четворката, но това не е критерий, тъй като сценарият никога не е бил от силните страни на поредицата. От силните й страни също не са били актьорската игра, смисълът, режисурата, музиката и операторската работа, но всичко останало винаги е било на перфектно ниво. Като казах музика, тийзърчето е озвучено от саундтрака на „ТРОН: Заветът” по някаква изключително важна причина, която ми убягва. Ако музиката на филма наистина беше на Дафт Пънк, то „Заразно зло 5” можеше и да става за слушане /но не и за гледане/, ала съм сигурен, че Дафт Пънк си имат много по-важна работа от това – например да си излъскат футуристичните шлемове за следващото участие на живо.

От тийзъра не се разбира много, освен че Алис отново ще трепе вече утрепани същества и ще се опитва да се добере до долните нива на кооперация „Чадър”, а в мисията й помагат стари познайници и нови лица, едно от които е това на циганката Мишел Родригес, която явно не отказва нито една роля, колкото и жалка да е, стига да се заплаща на реплика. И тъй като четворката имаше успех заради 3D камерите си, петицата също ще е в триизмерната част на реалността, затова ако смятате да гледате филма на кино, си запазете час при очния лекар за края на септември.