Ако си мислите, че щом „Здрач” приключва тази година, филмите за емо-същества от дълбините на преизподнята също ще секнат, значи се самозаблуждавате повече и от мен, когато си повтарям, че съм легенда. Модата да се романтизират мъртъвци и деградират цели под-жанрове на хоръра, за да се удовлетворят мечтите на бавноразвиващите се американски момиченца не само не е спряла, ами продължава с пълна сила и тази година ще я усетим отново. Този път обаче главната героиня няма да трепери по изтънчен вампир с богато семейство и гъста коса, недокосвана от гребен, а за най-обикновен самоходен труп или казано с научен термин – шибано зомби.

Исус мрази зомбита, а също и аз, но дебилчетата си ги любят и затова „Топли тела” – новият филм на Джонатан Ливайн /”50/50”/ – ще залее екраните след няколко месеца, като гной от прясно изстискана младежка пъпка. Той е толкова очевиден клонинг на „Здрач”, че дори не е интересно да споменавам приликите, но ще го сторя – и двата имат една и съща идея /невъзможна любов между простачка и кадавър/, и двата са правени по смешна книжчица /този път писана от мъжко – Айзък Марион/, и двата са продукт на Summit Entertainment, и в двата участват супер гримирани красавци, а за по-сигурно – в „Топли тела” играе визуалната двойница на Кристен Стюърт – Тереза Палмър. Както виждате, фенките на „Здрач” със сигурност ще имат повод да отидат на кино още веднъж, за да се потопят в романтичните терзания на поредния мъртвец, залюбил селска мома. Обърнете внимание как се случва всичко обаче. След някакъв зомби апокалипсис, трупчето Р /предполагам, че е съкращение от retard/ изяжда мозъка на приятеля на Джули и вкусът му толкова допада на зомбито, че той също се влюбва в нея. /?!/ Нека повторя, може ли? Зомбито изяжда мозъка на гаджето на някаква и сам се влюбва в нея. По дяволите, мислех че като го повторя няма да звучи толкова смазващо тъпо, но не бях прав.

WANTED: Dead or… dead. 

По-големият проблем обаче е, че и Джули се влюбва в Р, което поражда въпроса колко точно отчаяна и жадна за внимание трябва да е една пача, че доброволно да предпочете разпадащ се мъртвец, чиито единствени гласови данни включват ръмжането на нечленоразделни звуци, вместо здрав, прав, корав и най-вече дишащ юнак. – „Хей, аз изядох мозъка на гаджето ти!  – Хей, аз и без това щях да късам с него. Искаш ли да го заместиш?”  Не, просто не мога да проумея как се е случило това, но съм сигурен, че блестящото повествование на автора ще ми обясни детайлно през август. По думите на режисьора, влюбването толкова променя Р, че постепенно го трансформира в нормален човек – гласовите му способности се усъвършенстват и вече може да борави с прости думи като „fuck” и „you”, а самият той започва да се занимава с все повече анти-зомби дейности, каквото и да означава това. Моето питане обаче е как ще се случват нещата в креватния департамент, след като телесата на зомбито имат навика да се отделят от торса и може да се стигне до неловка ситуация, в която половото му органче все още да шава между краката на Джули, дълго след като Р е излязъл от стаята, ако ме разбирате правилно.

„Р яде мозъци и върши много гадории в началото, но дълбоко в сърцето си, той е невинен…”, разяснява Ливайн пред USA Today. Какви ги дрънкаш, мамицата ти? Той папка хора, но децата трябва да му симпатизират, защото е…. невинен? Той изяжда мозъка на гаджето на някаква хърла, но тийнчетата трябва да точат лиги по него, защото после се влюбва в нея? Трябва да си много, много, много ограничено добиче, за да се вържеш на подобни свещени глупости, но явно за всеки влак си има пътници, а за всяка помия – зрители. Като капак на всичко, въпреки името на главното момченце, филмът не ще е с R рейтинг, така че наличието на зомбита в случая няма да е равносилно на чревца, карантии и кървавица. По-надолу може да видите снимки на Р и да прецените доколко гримьорите са се справили да го докарат на емо-въшка. Аз мисля, че са успели почти на 100%, така че това лято, вместо team Jacob или team Edward, феновете могат да изберат team Retarded и да си пръснат черепите.