Ето, че напук на мъгливата декемврийска утрин, слънцето огря монитора ми и затопли детето в мен. Естествено, в случая слънцето се казва Силвестър Сталоун, а детето в мен е отдавна порасналото фенбойче, което с умиление очакваше всяка видеокасетка /с по два филма на нея/, за да се наслади на новите приключения на /тогава още младите/ екшън герои, издигнали лъскавите си бицепси в култ. Днес излезе първият тийзър на „ Непобедимите 2” и просто няма как да успокоя юнашката си душа, преди да съм го представил на вниманието Ви.

„Непобедимите 2” стана известен с участието на много американски ветерани, но най-вече с това, че само 99,9% процента от тях напуснаха снимачната площадка живи. Цялата пасмина от биячи, начело със Сталоун, Уилис & Шварценегер и пригласяни от Ван Дам и Норис, Лундгрен и Ли, плюс още няколко мускула, посетиха татковината ни, купонясваха в местните чалготеки, изплющяха няколко фолкпевици /или поне момиченца, приличащи на такива/ и някак си между другото – снимаха филм във витошките гори тилилейски. Продължението на „хита“ от 2010-та сега вече си има и втора част, в която участниците са повече, но смисълът е като че ли много по-малко.

Сталоун се прави на изтънчен с костюма си, а съществото до него кандидатства за black версия на „Хълк“

Грехота е да говорим за сюжет, защото дори в порнофилмите има по-логически структуриран такъв, но все пак е яко да гледаме възрастните екшън дядовци, събиращи се на поредната си среща под надслов „20 години, откакто на някой му пукаше за мен”. Този път режисьор е Саймън Уест, което донякъде би трябвало да замаже факта, че гледаме анаболена аматьорщина. Всичко останало обаче пак е опорочено от творческата мисъл на Силвестър Сталоун, лееща се по екрана като ушна кал по възглавница. Самото тийзърче не показва много /реално показва половината от ролята на Уилис и вътрешноста на пловдивски самолет/, но загатва най-важното – че ще има кютек, пуцаници и тестостерон, повече и от тези в пернишка дискотека.