Риана обожава да пипа големи, твърди и черни неща.

След гигантския успех на „Трансформаторите”, зрителите осъзнаха, че детските игри могат да бъдат не само зрелищни, но и нещо повече – да печелят милиарди боксофис приходи. И тъй като парите движат света, особено по време на икономическа криза, сега ни очаква още един летен блокбустер, инспириран от детска занимавка, в случая – бордовата игра “Battleship”, разказваща за това какви са последствията, когато злонамерени извънземни решат, че са по-велики от САЩ.

Грешката на първия трейлър бе, че показа две неща – Тайлър Кич и нулев смисъл, докато грешката на втория е, че нивото на смисъл си е същото, но за сметка на това вече имаме и Риана. Добрата новина поне е, че очите на простолюдието са замазани с ефектни компютърни сладки, военен екшън в открито море и бомбастичен инфраструктурен хаос в поредния невинен американски град, подложен на извънземна атака. Ако горното изречение не Ви крещи на „Трансформърс”, то нека поясня, че “Battleship” също е дело на Hasbro. Лично аз нямам идея какъв е т.нар. сюжет на оригиналната бордова игра, но ако сюжетът на филма й отговаря дори наполовина, значи играта е била предназначена за малчугани в напреднал стадий на кретения.

Когато си корабен красавец, последното нещо, за което трябва да се притесняваш, са някакви подводни роботи, решили да завладяват Земята по никое време. Но да си служител на американската флота не е лесно, затова и на главния герой /чието име на успях да чуя от прекалено многото героични викове, призоваващи към стрелба/ ще му е особено трудно да се справя с иноземската заплаха на борда на USS Whogivesafuck. Едно от нечетните ми чувства обаче подсказва, че накрая ще успее и то на фона на дружни аплаузи, героична музика, малко слоумоушън за колорит и тук-таме по някое патриотично развято US знаменце за зор заман. От гледна точка на каста, в мелето участват сравнително талантливи актьори, плюс Риана. На последната е дадено разрешение не само да говори, но и да стреля, което си е опасно, от която и раса да сте. За режисьорската стратегия е отговорен Питър Бърг, който сигурно иска да си направи собствен мега милионен франчайз и по всичко личи, че ще му върви по вода. /образно казано/ Бойните кораби идват догодина на пристанището близо до Вас, а дотогава – ето и самия трейлър: