Филмовите звезди в самолет са странна гледка за останалите пътници и често будят смут в плебейските души. Дали с крайни реакции като публично уриниране на пътеката а-ла бай Ви Депардийо, или просто с грубото им изгонване от самолета, както в настоящия случай, актьорите явно много обичат да нарушават правилата за добро поведение – може би защото това, че са показвани по телевизора ги кара да се чувстват над другите. Нека проследим събитията от актуалната сцена, този път включваща присъствието /а по-късно и отсъствието/ на мистър Алек Болдуин, за да открием истинския виновник, но без да си слагаме накрая слънчевите очила, Хорацио-style.

Yahoo News твърдят, че Алек Болдуин решил да пътува от Ел Ей със самолет, което вече си е рисковано занимание в САЩ, но бидейки смел комедиен актьор, Болдуин не се подвоумил и се настанил на седалката, замислен за прогресивно пропадащата си кариера. За да успокои душевните си терзания, Алек извадил клетъчния телефон с витални апликации, като играта „Words with Friends” и започнал да се забавлява с нея, игнорирайки заповедите на стюардесата, призоваваща всички да изключат електронните си устройства. Запленен от магията на простите думи в течно-кристалния дисплей на телефона си, Болдуин реагирал по същия начин, по който реагирал и на бившата си съпруга Ким Бейсингър – с пренебрежение. Подлъган от илюзията, че на някой му дреме, задето участва в “30 Rock”, Алек продължил да си цъка и изрично отказал да прекъсне, защото отчаяно искал да се докаже като умен. Останалите обаче не били длъжни да чакат, затова персоналът на самолета взел нещата /респективно Болдуин/ в свои ръце и актьорът бил изхвърлен, без дори да успее да си довърши играта. В негова защита ще кажа едно – „Words with Friends” е от авторите на „FarmVille”, така че наистина трябва да е много зарибяваща.

Обиден на света като цяло, Болдуин е туитнал следните символи: „Стюард на „Американ Еърлайнс” ме изгони от самолета, защото играх, докато стояхме на терминала без да се движим.” Нормално е самолетът да не се е движел, като се има предвид, че е чакал точно него, за да се наиграе. Нещо повече – Алек е заявил /отново чрез туит, което означава че нещата са сериозни/ как повече няма да пътува с тази авиокомпания, в която цитирам: „Пенсионирани учители по физкултура от католически училища през 50-те си намират работа като стюарди.” Силни думи, които най-малкото предполагат, че някъде в детството си Болдуин може би лично е имал досег с подобни индивиди.  Странното пък е, че докато са извеждали актьора за неизключване на телефона си, един друг пътник, скрит в сенките, е използвал собствения си телефон, за да туитне инфо в реално време: „Гонят Алек Болдуин от полет на АЕ, докато туитвам това.” Дали става дума за двоен стандарт или просто персоналът е решил да даде пример на останалите, използвайки известна личност за назидание, няма как да знаем. Но Болдуин трябва да е доволен, че не изглежда само малко по-мургав, защото тогава някой можеше да презюмира, че пипа телефона си, за да набере детонатора на нечия бомба, а всички знаем до какво водят подобни обвинения – в най-добрия случай до strip search на всички отверстия от палав служител на Homeland Security с бели ръкавици.