Холивуд много обича да се повтаря, затова напоследък римейковете са по-разпространени и от въшки по косата на затворник в Кремиковци, така че днес отново ще Ви занимавам с такива. /мислех да Ви занимая и с новината за римейка на „Белязания“, но сметнах че това си е достатъчна пародия сама по себе си, за да я осмивам допълнително/ Вместо това, ще обърна взора Ви към два излишни хоръра с надеждата да Ви предпазя от евентуалното им гледане. /после ще ми благодарите/

Винаги съм предполагал, че младият Фродо е леко палавичък, но никога не съм знаел, че си е направо садист. Извратената му страна ще видим в римейка на хоръра „Маниакът”, където в ролята на серийния касапин е Илайджа Ууд и това изобщо не е странно. Е, да, хората, които са го гледали във „Син Сити” ще възкликнат, че там се справи доста добре като психопат, но хората, които са го гледали във всичко останало, ще са на обратното мнение. Филмът разказва за тежкия бит на продавач в магазин за манекени, който има хоби/т/ да дебне жени в интернет, а малко по-късно /ако е в настроение/ да ги убива с разни остри предмети. Не съм гледал оригинала, а след като видях кой ще режисира римейка /Франк Калфун, отговорен за помията „P2”/ май няма да гледам и него. Важното е, че Илайджа коли жени, а не орки, а това със сигурност е някакво разнообразие във филмографията му. Снимките на хоръра текат докато говорим, а на фотоса от Daily Mail по-долу можем да се насладим на кадър със самия „маниак” в озверяла фаза, замахващ срещу беззащитната си жертва /Дженевиев Александра/. Интересно е, че един от продуцентите на „Маниакът” е Александър Ажа, който беше режисьор на „Пираня 3D, а там същата актриса бе умъртвена отново по ужасяващ начин. Започвам да си мисля, че горката Дженевиев става само за умиране, макар че все пак има някаква градация – в „Пираня 3D” я обезобрази една моторница, а сега ще я накълца лично мистър Бегинс.

Другата новина е още по-тъпа. Не знам дали сте наясно, но грозната кучка Диабло Коди е набедена за сценаристка на новата версия на „Злите мъртви”. /почти съм сигурен, че този факт ще е по-страшен от самия филм/ Ако не се сещате за нея /нормално е, аз също искам да я залича от спомените си/, това е бившата стриптийзьорка, която след тийн-пъпката „Джуно” и тийн-цирея „Тялото на Дженифър”, продължава да вирее в Холивуд по някакво чудо. Сега, подлъган от визията й на ходещ труп, Сам Рейми й е позволил да човърка по римейк, който изобщо не трябваше да бъде сътворяван, а камо ли от нейните татуирани ръчички. „Не искам хората да си мислят, че са ме наели, за да направя някакъв хипарски хорър с поп-културни препратки, оправдава се Диабло /що за име?/ пред MTV, „Аз работя основно върху персонажите и взаимоотношенията им, такива неща.” По дяволите, дори само като й чета простотиите, се отвращавам от предстоящия филм. Нещо повече – новият „Злите мъртви” няма да включва характера на Аш /Брус Кембъл е прекалено дърт и наднормен, затова е поел ролята на един от продуцентите/, а ще ни занимава със съвсем различни пайтаци, което някак си обезсмисля заглавието. Със същия успех можеха да го кръстят просто „Младежи умират в гората” или нещо от този род, та поне да не дразнят феновете. Режисьорче е някакъв уругвайски аматьор, за когото не ми се говори /тъй като не знам нищо за него, очевидно/, а премиерата е насрочена за 2013-та, когато вече и на никой няма да му дреме.