It ain`t over,`til it`s over, каза преди пет години Силвестър Сталоун в “Роки Балбоа” и стегна възрастното си тяло за пред камерата. Първоначално не успях да проумея какво искаше да каже автора с тези слова, но сега вече разбирам. Сталоун смята да се гаври с героя си докато и двамата са живи. Какви ги говоря ли? Ето какви – по данни на THR, Силвестър Сталоун е решил да направи следващата крачка надолу в кариерата си и да продуцира нов “Роки”. Ихаааа? Не точно! Този път Роки ще пее и танцува доста повечко, отколкото ще се боксира, защото говорим за чист и прост мюзикъл.

Преди време „Американски психар” също щеше да се преобразува в мюзикъл /нещо, което бих искал да видя/, после щафетата бе поета и от „Спайдърмен” /нещо, което никой не би искал да види/, а сега стигаме и до боксовия ринг, където един легендарен атлет ще се качи от спортната арена на сценичния подиум и ще ни изпее няколко песни по шорти. За щастие, Сталоун няма да играе главната роля /не че е шибано дърт, но просто не си го представям как пее с тази своя крива уста и неприятен глас/, а е оставил нещата в буцестите ръце на двама украински братя – Витали и Владимир Кличко. Те са идеален избор, понеже притежават рядка комбинация от мускулна маса /били са световни шампиони по бокс по някое време/, но и от висше ниво на интелект /имат PhD по спортни науки/, а това е много важен фактор за трансформирането на класически филм за боксьори в класически мюзикъл за бедни. Освен продуценти, братята ще имат по-голямо участие като треньори и ще го обучават главния актьор за баталните сцени, а това ще да е трудна работа, тъй като дори най-големите професионалисти не могат да се бият и да пеят едновременно.

Сталоун е в празно кино – сигурно вътре прожектират „Непобедимите“

Слай е споделил, че в мюзикъла ще наблегне повече на романтичната страна на Роки, а не върху факта, че той всъщност е едно тъпо филаделфийско копеле: „В края на краищата, „Роки” е любовна история и той никога нямаше да издържи на ринга, ако не беше Ейдриън. Да видя това на сцената ще ме направи много горд. И би направило Роки горд.”  Мда, Силвестър е от серията актьори, които имат някаква много специална телепатична връзка с героите си, защото постоянно говорят за тях, сякаш са лични приятели и често контактуват по телефона. Аз пък си мисля, че ако „истинският” Роки знаеше за тази гавра, щеше да хване междуградския автобус, да дойде в Ел Ей, да издири офиса на Сталоун /би се ориентирал по това, че наблизо има много аптеки, за по-удобно/, да изрита входната врата и да забие един десен ъперкът в анаболената му мутра. Не виждам кое точно би направило някого горд от подобна новина, още повече феновете, които едва ли искат да гледат екранния си идол принизен до спортна версия на Ромео. И което е по-зле – мюзикълът е предвиден да направи премиерата си догодина в Хамбург, което означава че един културен и национален герой на САЩ ще се продуцира от украинци и ще бъде видян за първи път в Германия, а не в родната си държава. Oh, sweet irony!

Вече е ясно, че Сталоун дойде в България и полудя. Не знам дали от надрусването с чистия витошки въздух или от прекалените визити по чалготеките, но явно човекът не е на себе си, щом сериозно е преценил, че „Роки – мюзикълът” е добър ход. Какво следва, по дяволите – 3D stop-motion анимация по “Рамбо”?!