Холивуд прекалява с безбожните си адаптации на всяко нещо, което някога е вадило пари – отчаяните му намерения да екранизира тъпи книги, книги-игри, бордови игри, компютърни игри, тъпи комикси, още по-тъпи комикси и дори приказки са печални и генерират единствено мъка за бъдещето на човешката раса. Днес се насладих на поредната такава новина, този път свързана с 8-битовата игра “Rampage”, за която половината от Вас не са чували, а на другата половина – не им пука.

Склонен съм да приема, че по времето на управлението на Рейгън, “Rampage” е била някакъв малолетен хит и доста американски двуноги са погубили джобните си центове в аркадния й търбух, докато са се криели от учителя по физкултура. Само дето оттогава са минали 25 години – старите деца са пораснали, а новите вече си имат “Call of Duty” и някои дори изпадат в мисловен транс, когато ги попитат знаят ли какво изобщо означава „аркада”. Да не говорим, че в момента има толкова по-интересни игри за филмиране, отколкото антични и безсюжетни такива. Е, преувеличих малко – сюжетът на играта всъщност е доста запленяващ. Джордж, Лизи и Ралф са обикновени американски тийнейджъри /винаги обикновени, никога „специални”/, докато някакъв провален научен експеримент ги превръща съответно в огромен рептил, огромна горила и огромен върколак. Сега, те трябва да рушат сгради и ядат хора, но също така да се пазят от полицията и армията, докато консумират разни растения, за да не се превърнат обратно в човеци. Ако все още не се смеете, значи във Вас има нещо много сбъркано. Този сюжет е екстремно малоумен, дори преди да бъде докоснат от холивудските сценаристи, така че просто ме е страх да си помисля какво ще излезе от него тепърва. Обърнете внимание – горила, лизърд и вълкодав, които рушат и убиват, но трябва да ядат растения, за да не се превърнат обратно в хора. Защо им е? Не е ли по-голям кеф да си 12-15 метрова маймуна, събаряща сгради, отколкото простоват американски юноша?

Евентуалният каст на филма включва:

По данни на THR, за момента няма селектиран нито режисьор, нито сценарист /явно никой няма мерак и не ги упреквам/, но от New Line Cinema са убедени, че ще се възползват от визуалната страна и заглавието на играта. Не искам да им пръскам мазола на надеждите, но тестурите на играта са ужасяващи, а и един Уве Бол вече произведе боклук със заглавие “Rampage”, така че е малко късно да се възползват от каквито и да е качества. Със сигурност обаче, сега са модерни както маймуните, така и върколаците, затова наистина няма по-подходящо време за игра, която ги комбинира и дори добавя бонус – зелен гущер. /но не от онези, които филмът ще загуби в боксофиса/