Младо момиче, заобиколено от седем загорели миджита – това не вещае нищо приказно…

„Огледалце, огледалце на стената, защо ми е толкова празна главата?” Изминалата седмица бе броеница от приказни събития за киното и то крайно оригинални такива. Само преди няколко дни се насладихме на първия трейлър на приказката за Снежанка, а сега ще се насладим и на първия трейлър на приказката за Снежанка. Разликата обаче е голяма, тъй като V.1 е заснета от никаквец, докато V.2 е пипната от името на Тарсем Сингх, за когото сякаш вчера говорих… След семи-спартанската му епика „Войната на боговете”, креативният индиец ни е приготвил още една феерия, този път в релма на фейбълите и предвождана от онеправданата Снежнобялка.

Тарсем бе известен, че прави по 1 филм на всеки 5.5 години, а сега е изтървал цели два, излизащи само с няколко месеца разлика. Премиерата на „Огледалце, огледалце” е насрочена за идния март, макар че се съмнявам това да е достатъчно дълъг срок, през който феновете да забравят за олимпийско-божествените му фистули. Самият трейлър е ултра бутафорен и включва сюрреалистични сцени, имитиращи Бъртън и Гилиъм, но пък съдържа осезаем елемент на самоирония и умишлена гавра с персонажите. В ключовите роли са настанени бая интересни актьори и Лили Колинс. /“Отвлечен„/ Последната е турена във фустата на Снежанка – емоционално изтормозена сирачка, която се влюбва в местния принц /Арни Хамър/, може би защото го е гледала в „Социалната мрежа” и е харесала брат му. Това обаче не допада на Злата Кралица /Джулия Робъртс/, която се има за адска красавица, понеже някакво декоративно огледало с voice recognition функции я е излъгало, че е най-прекрасната в Холивуд. /заблудено от заглавието „Хубава жена”/ Кралицата заточва Снежнобялка в гората, където тя се запознава със седем дребни крадци /и имам предвид наистина дребни/, които решават да й помогнат в битката за възстановяване на приказното статукво.

Хумористичните лафове са hit & miss, но като цяло се усеща, че „Огледалце, огледалце” ще бъде със засилено пародийна атмосфера, отколкото напомпаната епика на LOTR ментето „Снежанка и ловеца”. Паралелите с него са повече от неизбежни. Стюърт Vs. Колинс, Терон Vs. Робъртс и Хемсуърт Vs. Хамър ще се борят за екранно надмощие, а зрителите сами ще избират първенците си. Интересното е, че и Кристен, и Лили наскоро играха с Тейлър Лаутнър, така че ако има някакво дъно, от което да се пазят, то това е неговата актьорска игра. Плюс това Лили може да помоли баща си да попее малко в саундтрака, но всъщност е по-добре да не го прави. /един резил на семейство е достатъчен/ Трейлърът е малко по-долу, където са и очакванията ми.