Може да прозвуча като илитерат, но никога не съм чел и една страница от „Игрите на глада” – популярната трилогия на Сюзън Колинс, за която половин интернет тръби от доста време, а аз си мълча, за да не се излагам пак като кифладжия. Днес обаче излезе първият трейлър на предстоящата филмова адаптация и смятам да Ви го покажа, пък каквото ще да става.

Филмът под режисурата на Гари Рос е наблъскан с множество тийн звездички, начело с Дженифър Лоурънс в ролята на главната мома Катнис, Джош Хъчерсън в ролята на конкуренцията и Лиъм Хемсуърт /брат на Крис Хемсуърт/ в ролята на либето й. Историята разказва за бъдеще, в което остатъците от САЩ са разделени на окръзи и всяка година между тях се провежда смъртоносна битка за оцеляване, от която трябва да остане само един. Всеки окръг избира по двама участника /мъжко и женско/ и всички избрани биват обучени в тънкостите да сеят смърт, след което биват пуснати в гората, за да упражняват новопридобитите си умения на воля.

Това го прочетох от интернет, извинявам се ако греша, нямам идея какво се случва в книгата. Отивам да си я поръчам от някоя онлайн книжарница, а през това време вижте и трейлъра, докато е още топличък: