Арнолд Шварценегер имаше късмет да се предпази от инфаркт по време на снимките на „Непобедимите 2” и избегна близките срещи със Смърт, което обаче не може да се каже за някои други участници в заглавието. След като едноседмичните му снимки в България приключиха миналия месец, културистът-набеден-за-актьор си тръгна от родината ни, така както бе пристигнал – захилен. Оставил „непобедимите” си колеги да се не-побеждават из Балкана, Шварца потегли към мексиканската граница за следващия си филмов проект, режисиран от Ким Джи-Ун и носещ името “The Last Stand”.

През 1999 година, когато гледах „Краят на дните” в селското кино, си мислех че Шварценегер е много остарял. Сега, след като виждам актуалните му фотоси вече вярвам, че човекът е ходещо зомби. Това обаче не му пречи да реинкарнира оставената на пауза от губернаторските си мандати кариера. И тъй като Ахнулд отделя пот не само във фитнеса, но и пред домашния си компютър /защото се притеснява да не бъде засечен от Скайнет, докато търси голи снимки на жена си в интернет/, Шварца е отделил няколко мига от натоварената си със старческа сенилност утрин и е „туитнал” /само на мен ли ми звучи като „пръднал”?/ поредния шот от снимачната площадка специално за феновете, притеснени за здравето му. Както се вижда от снимката, Арнолд е не само жив, но и доста здрав и което е по-изненадващо – изглежда завидно добре, за разлика от снимката му в България, където мязаше на клошар-социопат.

Той е и единственото хубаво нещо в тази снимка, понеже останалите му колеги са извадени от висшите етажи на дивото американско село – Луис Гъзман, Джони Ноксвил от „Jackass” и Джейми Александър от „Тор”. Ето трима от героите на „The Last Stand“, за които вече не ми пука. Във филма с премиера през 2013-та, Арнолд играе пенсионирания шериф Оуенс, който прекарва залеза на живота си на гъза на пустинята, занимавайки се със земеделие. /това последното е спекулация, може да се занимава и с животновъдство/ Един слънчев ден, освен миризмата на пръст, Оуенс усеща и аромата на изгорели автомобилни гуми, защото някакъв супер важен нарко-дилър е успял да избяга от ФБР и в момента пътува с мръсна газ към селото на шерифа. За да го спре, Оуенс сформира задруга от ентусиасти /и пожарникари, освен ако костюмът на Ноксвил не е бил за Хелоуин/ за да спрат бандюгата и спасят демокрацията.

Звучи тъпо, затова минаваме нататък. Днес, на официална пресконференция със Самознай Мендес и каста на новия Бонд са станали ясни няколко неща, повечето отдавна известни. На първо място, вече е сигурно, че името на Бонд 23 ще е “Skyfall” – дали защото нещо ще падне от небето върху главата на Даниел Крейг, нямам идея. На второ място, героинята на Наоми Харис няма да e Мънипени /анатема за чернокожа Мънипени!/, а редова агентка на име Ив, която в даден момент сигурно ще бъде опъната от Бонд. На останалите места се нанасят Албърт Фини и Ралф Файнс, който след Волдемор има нужда да се показва в повече роли с нос. Както вече знаете, а може би не знаете, следователно след това изречение вече ще знаете – в ролята на злодея е турен испанският изверг Хавиер Бардем и от него очаквам най-много, тъй като не ме е срам да призная, че заради героя му от „Няма място за старите кучета” счупих доста пари по психиатри. Самият Мендес /накратко Сам Мендес/ е потвърдил, че сюжетът на “Skyfall” ще има собствена и независима история и няма да се свързва по никакъв начин с предишните два филма. /не беше същото без Ева Грийн, нали?/ Явно целта е ново начало, а въпросът – дали посоката ще бъде правилна. Снимките стартират днес и част от локациите включват Шанхай, Истанбул и дори шотландските планини, където Джеймс Бонд може би ще даде ново значение на термина „шотландски боец”. Това е всичко, което успях да препиша от интернет, преди да ми писне. За повече новини, търсете по други места. Приятен ден.