Тъй като хората имат нужда от колкото се може повече вампири на единица лента, броени дни преди окултното събитие, наречено „Зазоряване”, в интернет плъзна вторият трейлър на един друг вампирски епос, съдържащ повече екшън, но по-малко романтика – „Подземен свят 4”. Първият трейлър преди 2 1/2 месеца не ми направи особено впечатление, но аз по принцип трудно се впечатлявам от облечени актриси. Вторият обаче успя да ме жегне в сърцето. С простотията си.

Уликите за качествата на заглавието са пред очите ни – януарска премиера; четвърта част на филм, който нямаше нужда от трета; участие на актриса, без желание да се занимава; липсата на оригиналния режисьор /това всъщност е плюс, май?/ и разбира се – присъствието на любимото нам трето измерение. Кейт Бекинсейл все още е стегната в черен латекс, все още хвърля разни футуристични приспособления за сеене на смърт, но което е по-важно – все още бих я осакатил от разврат, ако я срещна на живо. В настоящата серия, каката се пробужда от дълга кома, явно придобита от гледането на „Подземен свят 3”, и открива доста нередности в битието си – облечена е само по организъм /кой знае какво са вършили с тялото й, докато е била в кома – спомнете си Ума Търман от „Убий Бил”/, хората са открили наличието на приказните раси и са поели инициативата да ги омаломощят, любимият й красавец Майкъл се е превърнал в космат трол, а отгоре на всичко – научава че има 14-годишна дъщеря, за която не знае. /?!?/


Наличието на новоизлюпена дъщеря трябва да Ви насочи към плановете на авторите, а именно – спиноф или дори официално продължение с нейно участие като централна героиня, защото Бекинсейл определено е аут след тази част. Но докато я има, Селена заслужава вниманието ни, тъй като е въоръжена с подобрен аксесоар от оръжия и атлетични подскоци на по-забавен кадър, а отстрани й помагат новите попълнения в отбора на дъртаците – Стивън Риа и Чарлс Денс. Този път обаче конците не са дърпани от съпруга й Леньо, а от двама шведски режисьори, които вече ме изнервиха в 2D с “Shelter”, а сега ще ме изнервят и в +1D. И понеже филмът разчита /само/ на стройната фигура на Кейт и на третото си измерение, не бива да се изненадваме от големите подвижни букви, обещаващи че ще гледаме „Кейт Бекинсейл… в 3D. /cuming soon/ Добре, че бе това уточнение – досега си мислех, че ще гледамe независима фестивална драмичка.