Том Круз определено иска да избяга от Кейти Холмс и подсъзнателно избира филми, в които трябва да рискува живота си, често хвърляйки се от разни високи сгради, с надеждата поне веднъж въжето да се скъса и да го спаси от семейния хорър. Поредният му такъв опит е „Мисията невъзможна 4”, който се сдоби с тлъстичък трейлър, показващ доста интересни неща, повечето от които най-вероятно ще са и единствените интересни неща в целия филм. /първият трейлър може да си припомните ТУК/

„МН4” е третото продължение /трето продължение означава четвърта част – б.а./ на сагата за свръхестествено талантливия, но и безбожно красив мега шпионин на мокри и понякога влажни поръчки – Итън Хънт. В ролята пак си е Круз, но около него този път не обикаля афроамериканският голем Винг Реймс, а доста по-приятни за окото човеци – екипът включва Джейн /Пола Патън/, мистериозният пич Бранд /Джеръми Ренър/ и хай-тек спеца Бенджи /минус Закс и Звездния принц/, изигран отново от русия капут Саймън Пег. В тази серия групичката агенти на повикване трябва да се справят сами, тъй като са обвинени, че са срутили Кремъл и са направили мръсотии на Червения площад. Преследвани от някакви типове с оръжия, нашите хора трябва да бягат, да скачат, да стрелят и да изглеждат готини, докато го правят. Повечето успяват.

Режисьорът посочва единствения зрител на премиерата

Режисурата е дадена на Брад Бърд, който знаем с анимационните му хитове за Пиксар, така че очаквам зрелище от детски калибър с тънък елемент на карикатура. Горе споменах, че героят на Джеръми Ренър е мистериозен, но всъщност в ситуацията няма нищо тайно – той отдавна бе цанен за органичен заместител на Том Круз и настоящата лента е генералната му репетиция преди „Мисията невъзможна 5”, където вече ще е на централно място по постера. И така, филмът излиза през декември, но дотогава може да прегледате трейлъра и да се впечатлите от шпионщината в него.