Стивън Спилбърг оценява следващия си филм с 5/10

Феновете на бай Спилбърг могат да изпаднат в екстаз, тъй като в рамките на два дни излязоха два трейлъра на двете предстоящи заглавия, режисирани от дъртия евреин, които се очаква да посетят киноекраните до края на годината, почти едно след друго. Пускам Ви ги заедно, за да пестя място на блога. /криза сме, все пак/

Първият е драматичната притча за емоционалните взаимоотношения между селски момък и нечифтокопитно животно, на фона на Първата световна война – „War Horse”. Единственото, което Спилбърг обича повече от извънземните, е войната, затова не бива да се изненадваме, че е избрал сюжет с подобен сетинг. След като показа, че животът на едно леке е по-важен от живота на цяла дружина юнаци в „Спасяването на редник Раян”, сега Спилбърг ще ни покаже, че животът на една кранта е много по-интересен за гледане от останалите боклуци в киноафиша. Майтапът настрана – трейлърът показва, че Спилбърг все още е майсторче и може да направи кинематографичен шедьовър дори от подобна зоофилия. Очаквайте скоро по конюшните.

Вторият трейлър е на дългоочакваната mo-cap анимация за палавия репортер с русия перчем Тинтин и смея да завя, че това е едно от малкото заглавия, които наистина чакам на голям екран. Спилбърг и компанията му от уроди, включваща отслабналата откъм мозък тиква на ПиДжей, имаха нелеката задача да сътворят а-изцъклени герои, но засега не показват с нищо, че са успели. Тинтин все още отказва да си отваря устата и прилича на Буратино по бащина линия, а това хич не ме дърви. Дано филмчето навакса откъм историята си, която със сигурност е бебешка, но поне лъха на класическа индианаджоунщина, което е добре дошло, тъй като такава отсъстваше в последния „Индиана Джоунс”.