„Подземен свят 4”, за съществуването на който си бях забравил допреди пет минути, се сдоби с първия си трейлър. Не ме е срам да призная, че го изгледах с възбуда и леко капеща слюнка, тъй като още първите му секунди загатнаха голотии от страна на Кейт Бекинсейл. Горката женица има късмет, че е омъжена не само за режисьор, но и за „мъдър човек“, защото иначе никой нямаше да я каства във филми. /Мила Йовович-style/ В тази връзка, Лен Уайзман я навря дори в римейка на „Зов за завръщане”, но това е друга тема и ще я обсъдим, когато му дойде времето. Засега е ясно само, че тя отново е в ролята на изящната вампирка Селена, въпреки че актрисата изобщо не искаше да се занимава. /припомнете си тук/ Не я виня – на мен също щеше да ми писне да ходя с толкова стегнати кожени гащи в продължение на няколко месеца.

Та, трейлърът на „Подземен свят 4” е точно това, което може да се очаква от един подземен свят – мрачен, мръсен и вонящ на канал. Или казано с прости думи – още повече от същото, с уточнението че вече на никой не му пука за това същото. Не и след третия филм, който бих нарекъл провал, ако по този начин нямаше да обидя всички останали провали преди него. Сега обаче, цялата тази готическа басня е в Три Дье, така че лентата да е още по-тъмна, а героите – още по-неразличими. Смешно е да говорим за сюжет, тъй като от видимите кадри става ясно, че Кейт Бекинсейл е прекалено заета да подскача на забавен кадър, да рита лоши хора по телесните израстъци и да хвърля разни вампирски приспособления, явно защото й тежат. От актьорския състав има три промени, две добри и една прекрасна – добавени са Чарлс Денс и Стивън Риа, а вместо разкошния Скот Спийдман е турен някакъв нов актьор, който дори не си направих труда да проверя в IMDB. /толкова не ми пукаше за него/ По-интересното е, че режисьор вече не е съпругът на Кейт, а двама други човеци, отговорни за селското трилърче “Shelter” от миналата година. За щастие на феновете, пичовете са запазили игривия стил на първите три филма, така че едва ли ще има разочаровани. /spoiler alert: всъщност ще има и то доста/

„Подземен свят 4” излиза през януари догодина. Ако следите внимателно премиерите, ще знаете добре какъв месец е януари от филмова гледна точка. Точно така – месецът, през който  Холивуд си чисти боклука. Явно на секси Кейт не й върви напоследък и може би е време да си смени мъжа, не знам. Ще й пратя още един напомнителен имейл, а през това време вижте и самия трейлър на вампиро-върколашката приказка.