Звездите също са хора и нищо човешко не им е чуждо. Това важи и за прочутия френски актьор Жерар Депардийо, който е шокирал доста от пътниците на полета от Париж за Дъблин във вторник вечерта с акт на хулиганство, а именно – публично уриниране на пътеката в самолета.

Всичко е започнало чудесно. Депардийо си седял спокойно и се наслаждавал на залеза на живота си, чакайки самолетът да излети след известно забавяне. Изведнъж обаче, тялото му го предало и актьорът получил внезапен позив да източи питона си. Любезната стюардеса го предупредила, че това е недопустимо, поне докато самолетът не се издигне в облаците. Вбесен от отказа, бай Жерар решил да действа сам – мехурът му искал възмездие, а урината му – свобода. Ето защо, пред погледите на смутените пътници, пичът делово се изправил, извадил маркуча от гащите си и полял мокета с качествена струя. „Мога само да потвърдя, че той уринира в самолета”, са лаконичните думи на говорителя на Еър Франс, според People.com. След клозетния хорър, самолетът е трябвало да бъде почистен изоснови, което забавило полета с още два часа, тъй като петното очевидно е било масивно.


Съгласен съм, че няма как да се спори с природата, особено когато си на 62 години и нуждата те зове, но не мога да не обругая импулсивните действия на Депардийо. Никой не обича да гледа отходни течности /независимо дали принадлежат на филмова звезда или на селския идиот, пикаещ в лехите/, а камо ли цял самолет с хора, които в един ужасен миг на ексхибиционизъм са били по-изплашени и от пътниците в полет 93 на 11-ти септември. Все още не е ясно какви мерки ще се вземат срещу уринатора Жерар, но французинът едва ли е особено притеснен. Явно за него светът е тоалетна, така че всички ние сме просто микробите, плуващи в гърнето.