Шок и ужас струят от земите на Вестерос, но още по-голяма драма извира от дома Мартин, чиито патрон – величавият писател Джордж Р2 – е изгубил два броя подписани сценарии на „Игра на Тронове”. Къде са се дянали, в името на Старите богове? Последно човекът прилежно си ги е пуснал по пощата, за да ги прати до Невада, където да участват в благотворително наддаване, а накрая е бил получен само празен плик. Според мен има два варианта за случилото се – сценариите са били откраднати от пощаджия-фенбой или всичко е част от поредния коварен план на Церсей, мамичката й стара.

Представям си каква е била изненадата на получателите, които са видели един празен и разпечатан плик, вместо сценариите на последните два епизода от сериала, автографирани лично от Дейвид Бениоф, Д.Б. Уайс и режисьора Алан Тейлър. Пощенските служби са пратили културна бележка, с която се извиняват за инцидента, но това е просто лицемерие – по-добре щеше да е, ако бяха пратили листче с ухилено лице, под което да пише – “Winter is coming, but your shit is gone, fatso!” Самият Мартин е полудял от фентъзи ярост /все едно не може да се изкарат копия на тези сценарии и да се подпишат наново/ и е постнал на блога си, че призовава всички негови фенове да се оглеждат за онлайн търгове и е-бай предложения, включващи горепосочените артефакти.


Едно признавам на неизвестния пощаджия – поне е избрал двата най-добри епизода – явно наистина е фен на сериала, а това ме навежда на мисълта, че тези сценарии ще си останат лично за него, горделиво закачени по стената на мазето му за спомен. Жалко, че Кутрето не е наоколо, за да се допитаме до него – той поне е навътре в уличните далавери и веднага можеше да посочи кой е най-съмнителният индивид. Предлагам наказанието за извършителя да бъде декапитиране с меча на Старк или най-малкото – заточение на Вала, където да бъде изнасилван ежедневно от Самюел Тарли. И един приятелски съвет към Мартин – следващият път, когато изпращаш безценните си писания, използвай по-безопасен транспорт от USPS. Или поне прати едно вълчище за охрана.