Тази седмица е ясно, че ще ми върви само на тъпи трейлъри, така че заповядайте още един. Този път става въпрос за новия филм на Пол W.C. Андерсън. Не, не чупете екрана на монитора си все още, тъй като този път няма да говорим за поредния епизод от сагата за заразно злата Алис, а за новата версия на притчата за мускетарите и барабар Петко с мъжете – Д`артанян.

Честно казано, ако не бях видял костюмите и шпагите, щях да си помисля, че гледам трейлър на „Тримата глупаци”, но когато в полезрението ми се настани прекрасното лице на Логан Лърман вече знаех, че нещата са много по-зле. Не знам кой реши, че тийн Лърман става за нещо повече от добър приятел на Джъстин Бийбър, но показването му в главни роли е противоконституционално. Останалите му колеги са избирани на случаен принцип /а може би не?/ – имаме Кристоф Валц в ролята на злия кардинал Ришельо, Орландо Блум в ролята на палавия Бъкингам и абонираната за филмите на Андерсън отчаяна съпруга Мила Йовович в ролята на коварната Милейди.

Трейлърът е възбуждащ, ако не гледате към екрана. Ако направите грешката да погледнете, ще се насладите на кич и цигания, отвъд пределите на добрите нрави. Убеден съм, че ако Александър Дюма беше призрак и наблюдаваше света от астралните селения, щеше да получи злокачествена ектоплазмата от яд. Както и да е, важното е, че ни очакват битки с шпаги в 3D, секси момченца с възрожденски потници и елегантни злодеи със засукани мустаци. Плюс много нереалистични експлозии, за да не си забравите, че гледате филм на Пол W.C. Андерсън. Приятно чакане до есента, ако някой смята да гледа всичко това на кино.