Преди време Ви изброих моите свещени правила за ходене на кино, с които да си изкарате добре в киносалона. Днес ще Ви запозная с няколко алтернативни правила – какво да правите, ако наистина искате да се забавлявате, гледайки тъп филм на голям екран. Самото забавление ще дойде от реакциите на останалите зрители, които често ще са priceless. Длъжен съм обаче да Ви предупредя, че извършването посочените действия следва да става внимателно и на Ваша отговорност, тъй като почти всички могат да доведат до наругаването и/или пребиването Ви в реално време. Все пак киното е затворено помещение, претъпкано с народ и сексуално напрежение, така че действията, които противоречат на добрите нрави носят неприятни последици. За сметка на това, ако имате късмет може да си изкарате една незабравима прожекция.

Без повече празни приказки, ето какво да правите, ако Ви доскучее, докато гледате тъп филм на кино:

 1. Разсъждавайте върху всяка сцена на глас, като за целта използвате и лазерен пойнтер за по-добро онагледяване, сякаш сте лектор.
 2. Направете се на заспал /при нужда и чрез звуков ефект на хъркане/ и когато във филма се случи нещо по-стряскащо, се „събудете”, крещейки от страх.
 3. Ако филмът има голи сцени, започнете да си масажирате гениталиите и да пъшкате тежко.
 4. Ако филмът е 3D, сложете си обикновени слънчеви очила и се обърнете към съседите по седалка с думите: „На Вас не Ви ли дадоха от новите?”
 5. Събуйте си обувките и кръстосайте крака така, че чорапите Ви да са точно над главата на зрителя пред Вас.
 6. Станете демонстративно и се насочете към изхода, сякаш ще си тръгвате, но в последния момент се върнете пак и си седнете на мястото. Повторете процедурата няколко пъти на интервал от 10 минути.
 7. Започнете да се смеете злобно и ехидно всеки път, когато някой от героите умре.
 8. Ако филмът е хорър, вземете си един нож /може и неистински/ и по време на сцените с убийства започнете да го размахвате и да крещите.
 9. Изговаряйте всеки ред от субтитрите на глас, като влагате и патос при необходимост.
 10. След всяка героична сцена, станете и започнете бурно да ръкопляскате, приканвайки останалите да направят същото.
 11. Купете си хрупкав снакс в шумоляща опаковка и започнете да хрускате и мачкате опаковката по време на по-динамичните моменти.
 12. Ако седите до непозната жена, нежно хванете ръката й по време на някой романтичен диалог.
 13. Ако филмът е 3D, започнете умишлено да се стряскате от триизмерните ефекти, като за повече реализъм се движете назад и настрани, все едно избягвате нещо от екрана.
 14. Седнете на последния ред, точно под прозорчето на прожекциониста, като по някое време станете и започнете да му тропате да пусне друг филм или да го спре на пауза, докато отидете до тоалетната.
 15. Скрийте в дрехите си малко домати, сирене и чесън, увити във вестник и когато филмът започне, ги изкарайте и започнете да си правите салата.

Сигурно пропускам още много витални ситуации, но вярвам че Вашият личен опит ще допълни списъка в коментарите.