В навечерието на премиерата на „Трансформаторите 3: Тъмното на Луната” излизат наяве новини, които биха притеснили феновете, но по-скоро – зарадвали всички останали. В интервю, дадено по време на наградите MTV, детето-чудо Шая Лебоф е заявило, че няма да участва в повече серии на роботизираната поредица.


„Няма да се върна за следващия”, горделиво уточнява Шая. „На кого му пука, мръхльо?”, отговарям аз. На всички е ясно, че трилогията на Бей направи от Лебоф поредната новоизгряла тийн-звездица в Млечния път на Холивуд, но същите тези всички знаят, че актьорчето не става и за подритване по улицата като талант. Той играе една роля от day one и я повтаря с леки вариации във всеки свой филм, независимо дали става въпрос за роботи, серийни убийци или лукасови старци, а на всички ни вече е писнало да му гледаме къдравата главица в кадър. Въпросът е защо детето не иска да продължава, имайки предвид, че ако тройката се окаже успешна, хонорарът му за следващата инсталация определено ще е много по-апетитен. Явно работата с Бей може да досади на всеки, или просто липсата на Мегън Фокс се отразява зле на плебейското му либидо. Каквато и да е причината, Лебоф е категоричен, като допълва, че според него и Майкъл Бей няма да се завърне като режисьор на четворката.

Отново – на кого му пука? Бей вече се доказа като ултимативният деструктор на градско имущество и не виждам защо трябва да продължава с напъните. Много вероятно е, ако Paramount поискат продължение, то да бъде дадено в ръцете на нов и този път опитен режисьор, който да вкара малко смисъл и сюжет между ламаринените плоскости от Космоса. Отделно от това, Шия възбудено съобщава, че според него това е „най-добрият им филм”, като явно не си спомня, че миналата година тръбеше същото и за двойката, а малко по-късно си промени мнението на обратно, осъзнавайки колко е тъп /тук/. И тъй като Лебоф е на принципа на Мегън Фокс и когато започне да говори, не знае кога да спре – пичът е потвърдил също, че съвсем скоро ни очаква и петата серия на „Индиана Джоунс”. Точно така, живите мъртви идват. Според него, Харисън Форд се поти във фитнеса всеки ден, очаквайки потвърждение от Лукас, но нещата неминуемо клонят към скорошни снимки. Лично аз не мога да разбера какво прави Форд във фитнеса, освен да спи на лежанката, но щом Холивуд се опитва да ни накара да вярваме, че 69 годишен дядка с manboobs тренира усилено за филм, който логично ще се окаже убиецът на кариерата му, ние трябва да си мълчим.