Днес бил рожденият ден на YouTube, който ставал на цели 6 /шест/ годинки /честито, за което!/, така че просто нямаше как да не уважа празника му, пускайки още един трейлър оттам. В случая обаче става въпрос за нещо много по-тъжно – в случая става въпрос за едно убито детство, за един потъпкан спомен. Става въпрос за „Цар Лъв”… в 3D.

Вчера си говорихме за Disney и това, че са машина за пари, но днес те доказват, че за тях няма граници. Не знам за Вас, но аз лично ревах, когато за първи път гледах „Цар Лъв” и това определено не беше, защото е 2D. Сега, почти 20 години по-късно, всичко ще бъде разчовъркано и разнебитено отново, само и само да се изкопчат още няколко долара от всеки билет. Айде, за Камерън беше ясно, че ще си изсере „Титаник”-а в 3D догодина, но… „Цар Лъв”? Защо, за Бога? Това е анимация, която никога не е била предвидена за третото измерение и си работеше перфектно без него. Сега насила ще бъде пост-конвертирана, за да може освен болките в портфейла, да получите и болки в очите. What a nerve!

И тъй като вече Ви намекнах за сексуалните референции в анимациите на Disney, нека продължим дискусията. Не знам дали сте наясно, но „Цар Лъв” също притежава такава и това е сцената със Симба, в която на екрана се изписва думата „Sex”. Интересно ще ми е да я видя в 3D, още повече сега, когато половината свят знае за нея и е готов да реагира. Стига толкова животински секс обаче, нека се върнем на 3D-то, което според трейлъра е „breathtaking”. Странно, но наистина почувствах нещо такова – дъхът ми наистина секна, но не от обещанията за 3D, а от количествената доза наглост, която извря от монитора ми. Добре поне, че няма да пипат песента на Елтън Джон, че тогава вече щях да се обеся на примката в двора. Hakuna matata, motherfuckers!