Готови ли сте за още зомбита и още лудост? Ето Ви ги – „The Curse of the Buxom Strumpet” е независимо британско заглавие, което ще събере в себе си талантите на Йън Макелън, Джуди Денч и Джилиън Андерсън и ще ни покаже как това звездно трио се справя с току-що възникналата инфестация от зомбита в едно малко английско градче. Звучи тъпо, но къде другаде ще можем да се насладим на кооперацията между Гандалф, агент Скъли и М?

Аз също си мислех, че няма как да стане по-зле от комикса за Джийзъс, но ето че можело. Сценарият на комедийния хорър се пише в момента от Матю Бътлър и е инспириран от късометражния филм „E’gad Zombies”, в който също участва Макелън. Цялата история ще проследява интригите в провинциално крайбрежно градче, което е покосено от странна болест, принуждаваща заразените да се умопомрачават и да ядат всичко живо по пътя си. Класически симптоми на victus mortuus синдром, които този път ще ни бъдат показани по типичния сковано-аристократичен модел на британско поведение.

И вълшебниците обичат магията на 3D-то

Филмът започва снимките си към края на годината и има бюджет от 2.5 милиона паунда, което е смехотворна цифра в днешно време, особено на фона на актьорите вътре и факта, че голяма част от парите ще отидат за грима на Джуди Денч. Макелън явно е свикнал да играе с грозни партньори, защото в момента си общува с орките на Средната земя, а веднага след това ще се натресе на Джилиън Андерсън.

Едно е ясно – шибаните зомбита нямат край, но търпението ми има. Ако толкова искам да гледам как някакви безмозъчни трупове се зъбят и плюнчат в продължение на час и половина, ще си пусна пак „Непобедимите”. Ето и трейлъра на късометражния филм, върху който ще се базира настоящата лента. Пригответе си обаче торбичка за повръщане, защото гледката съвсем не е приятна.