Когато в Холивуд няма свежи сценарии, започват да се адаптират книги. Когато няма свестни книги, започват да се екранизират комикси. Когато популярните комикси приключат, идва време за Исус Христос. По данни на shocktillyoudrop.com, Ерик Балфур /”Скайлайн”/ е преценил, че вече не му отива да се излага като некадърен актьор, затова е решил да се трансформира в равносилно некадърен режисьор, а за първия си опит е избрал филмирането на ъндърграунд разказите в картинки „Исус мрази зомбита”. As we speak, скриптът е в процес на творене, а самият Балфур е силно екзалтиран от факта, че ще работи по подобен проект, който според него имал „душа”, че даже и „послания”.

Аз обаче не споделям неговата възбуда, тъй като тази новина за пореден път доказва колко ниско може да падне креативната летва в съвременното кино. Не че виня самия Исус, напълно нормално е да си мрази зомбитата /кой не ги мрази?/, но въпросът е, че мисадвенчърите му трябваше да си останат само на принтирана хартия. От друга страна обаче, комикс с подобен сюжет и герои със сигурност ще предизвика всеобщ интерес, а защо не и хаос, ако религиозните фанатици се обидят в каква светлина е представен литературният им герой. За щастие, Христос поне има визията на екшън звезда, тъй като на всяка една рисунка и икона е показван със стегнати коремни плочки. Но пък нали беше божествено да се прощава? Защо Исус не опрости греховете на тези изтерзани зомбита, а трябва да се стига до крайности като омраза и телесни осакатявания? Явно Господ прощава, но Исус – никога.

А ето и какво ще ни покаже сюжетецът – в недалечното бъдеще зомбитата най-после са превзели света и оставят след себе си единствено разрушения и слуз. За да се справи с проблема, Господ решава да прати сина си на миротворческа мисия на Земята. Исус обаче разбира, че без вяра силите му са изключително слаби, затова тръгва на пътешествие в търсене на единствения човек, който наистина вярва в него. По пътя, божественият екшън герой участва в мелета, използва подръчни средства като бухалки и други оръдия на труда и се запознава с култови исторически личности като Елвис Пресли, Майка Тереза и Ейбрахам Линкълн, който пък пътува във времето и е преследван от върколаци. Ако все още не сте избухнали в логичен кикот, значи заслужавате този филм. Явно и супергероите са на привършване, щом Земята трябва да бъде спасявана лично от небесен badass като JC. Всичко това мирише отвсякъде на direct-2-video изява, граничеща с тези на Уве Бол, така че още отсега си представям резултата.