Антон Йелчин /по тениска с гугутка/ показва, че божиите символи са винаги актуални

Днес е петък 13-ти /което най-ясно се усети от потребителите на blogger.com/, така че нямаше как да ни се размине без новина, свързана с някакъв псевдо-хорър. В случая, това е трейлърът на предстоящия римейк на култовата класика от средата на 80-те “Fright Night”, която тази година ще ни бъде представена по модерен начин, а именно – в третото измерение.

Историята проследява ежедневието на махленския льохман Чарли /Антон Йелчин/, който открива, че сексапилният му съсед Джери /Колин Фарел/ е далечен братовчед на Едуард Кълън, минус любовта му към хуманоидите. Точно така, още един филм за вампири. И защо не, като се има предвид, че в момента вампирите са най-котираната раса в киното и всяко студио, което не сътвори поне един кръвопийски филм на година, губи милиони долари от билетите на пъпчасалите фенбойчета. Този път обаче, вампирът е много по-мъжествен от Р. Патинсън, а тийнчето, което ще се занимава с него – само малко по-женствено от К. Стюърт.

Сюжетът на „Fright Night” е прастар /дори „Дистърбия“ го открадна, като замени вампира със сериен убиец/, така че няма да изненада никой, но пък Холивуд отдавна спря да ни изненадва по принцип. Откривайки, че съседът му е вампир, копелето Чарли решава да го спре чрез арсенал от характерни за целта арткули, като дървени кръстове и светена минерална водица, и с помощта на подръчни материали като Кристофър Минц-Плас от “Kick-Ass”. В останалите роли са пръснати купчинка от известни имена, между които Тони Колет и Дейвид Тенант, а цялото това нещо е заснето в богоугодния формат на 3D-то. За щастие, нито един вампир не е пострадал по време на снимките, така че нищо чудно да ни очаква и сикуъл. А като сме почнали, дайте направо да римейкнем и „Lost Boys”, та Кори Хайм да се обърне поне веднъж в гроба си.