След краткото и не особено информативно тийзърче, най-после излезе доста по-дълъг трейлър на предстоящото аграрно фентъзи – „Конан Варварина”, което ще се води рибуут на класиката с Арнолд, но минус чаровните му бицепси. Трейлърът е пищен откъм изкуствени декори и приказни персонажи, будещи единствено умиление, но пък е монтажиран възбуждащо и със сигурност еректира сетивата на по-младото население.

Във филма едрее циганинът Джейсън Момоа, който явно има мутрата на дивак, защото това е поредната му роля на „варварин” след тази в „Игра на Тронове”. За сметка на това, тук има много повече екранно време, в което да развихри уменията си по въртене на мечове и бърчене на вежди. Партнират му плеяда от звезди на прага на забравата, като Роуз МакГоуън, Стивън Ланг и едни други хора. Историята е посредствена дори за нещо на Робърт Е. Хауърд, така че не бива да се затормозявате с излишни детайли освен този, че Конан ще избие всичко, което се движи пред погледа му, а това което оцелее – ще изчука по естетически издържан начин.

Режисурата е поверена на кинематографичния вредител Маркус Ниспел, доказал се отдавна като творец, толериращ отрязаните глави във филмите си. Самият „Конан” е в 3D, което означава не само, че очите ни отново ще бъдат повредени, но и че ние самите ще си платим за това удоволствие. Не знам за Вас, но ако аз имам желание да наблюдавам триизмерни селяни, ще си отида на нивата, а не на кино. Рибуутът пристига в татковината ни през лятото, но по един ироничен начин той изобщо не я е напускал, понеже е заснет на родна почва. В тази връзка, европейското заглавие на филма би трябвало да е „Конан Българина”.