Шварценегер впечатлява комунистически бабички

Само преди няколко дни /на 19.04.2011 според хронологията на ”Терминатор”/ компютърната система с артифициален интелект „Скайнет” се сдоби със собствено съзнание и ето че лошите новини, свързани с изстрадалия франчайз, започват да изтичат като радиационни облаци от Чернобил. Доскоро се дебатираше с какъв проект ще се захване Арнолд Шварценегер сега, когато вече е освободен от политическите далавери и доста хора вярваха, че бившият културист е възприел грохналата си възраст и ще изиграе роля, която поне да му отива на годинките. Но това е шибаният Арнолд, разбира се – кога той е правил нещо толкова тривиално?

Истината по данни на Deadline е, че бившият губернатор действително е приел роля във филм /това е добрата новина, а сега се гответе за лошата/, но филмът се нарича „Терминатор 5” и което е по-зле – ще бъде режисиран от азиатския несретник Джъстин Лин /“Бързи и яростни„/. Явно краят на света наистина идва все по-близо, тъй като е казано че преди Апокалипсиса ще има масови случаи на абсурди от библейски калибър, а настоящият абсурд може да бъде надминат единствено, ако завалят жаби от небето. След фиаското с продажбата на правата за франчайза на никому неизвестната компания Pacificor за почти 30 милиона зелени гущера, а и след печалната четвърта част на Мак Джи, никой не очакваше, че точно Арнолд ще се навие да играе в пети филм. Да не говорим за присъствието на Лин, който показа, че не може да снима обикновени автомобили, а какво остава за по-суфистицирани машини като киборги от бъдещето.

Не знам за Вас, но участието на настоящото тяло на Арнолд в ролята на Терминатор е отвъд пределите на нонсенса. Пичът е дърт, дебел и спаружен и поне половината бюджет ще трябва да иде за грим или CGI подмладяването му. Тук обаче е врътката, че ролята на Арнолд все още не е уточнена и е много вероятно той да не играе Терминатор, а обикновен човек – може би героя, който е служил като модел за терминаторския външен вид или някаква глупост от този сорт – сигурен съм, че кадърните холивудски сценаристи ще измислят нещо. А ако ролята му наистина е роботизирана, то тогава филмът ще се превърне в най-великата неосъзната пародия на всички времена.