Никълъс Кейдж дреме, докато полицията му прави профилна снимка за досието

Никълъс Кейдж затъва все повече и повече в канавката на живота. Не стига, че напоследък се снима в неописуеми диарии, но и личният му живот се отразява единствено в дъното на бутилката от уиски. Предполагам знаете, че преди десетина дни бате Кейдж бе арестуван заради хулиганските си крясъци и неадекватно поведение по време на пиянска кавга със съпругата си /в която той неистово крещял на полицията: „Махнете я от мен! Тя се опитва да ме убие!” и други чисто семейни бойни викове/, но днес се оказва, че нещата за г-н Копола стават много по-сериозни.

По данни на People.com, срещу Никълъс може да бъде повдигнато обвинение за малтретиране на деца, защото по време на горепосочената свада, която се разиграла по доста народен начин, нашият герой неумишлено наранил петгодишния си син Кал-Ел. /забелязали ли сте манията на холивудските звезди да кръщават децата си с всичко друго, но не и нормални имена?/ Събитията се случили пред очите на полицейския патрул от Ню Орлийнс, който бил повикан заради бесните рантове на алкохолизирания Кейдж и по думите на едно от ченгетата, Кейдж извадил детето от колата, след което обаче високият процент на промили в кръвта му надвил иначе действащите му двигателни функции и Никълъс паднал на земята, барабар с горкото дете. За щастие, Кал-Ел се отървал само с леко ожулване на коляното /което е много по-щастлива развръзка от тази,  при която аз паднах върху хамстера си/, но явно това е било достатъчно, за да се намеси ОЗД. Сега Ник очаква решението на властите по случая, а синът му очаква някакъв вид извинение под формата на повишени джобни.

Компютърна симулация на това как би изглеждало бебе на Кейдж, ако наследи чертите на баща си. Както сами виждате, резултатът е притеснителен.

Не искам да оправдавам шибана пияница като Кейдж, но не виждам какъв точно е проблемът в случая. Актьорът се е наквасил като пич, навикал се е на жена си като респектиращ съпруг и си е паднал върху детето, при това без да иска. Какво толкова е станало – не е като да има счупени кости или липса на признаци на живот. Да не говорим, че синът му просто се е ожулил, което не е чак такава болка за умиране. Пък и детето е на пет години – след няколко месеца крехкото му мозъче вече ще е репресирало спомена и всичко ще си продължи по старому. Проблемът обаче е, че Кейдж очевидно не знае кога да спре да пие и което е по-зле – притежава особено тежка форма на пиянство, която ескалира в агресия срещу всичко, което се движи около него. Вероятната причина за това е, че когато е пиян Никълъс попада в свой въображаем свят, където е герой на някой от тъпите си екшъни и иска да въздава справедливост, преди да му е дошъл махмурлукът.