Наскоро се подочу новина, която не ме касае, но в името на актуалната информираност ще Ви я споделя, защото е свързана с едно име, което боготворя в сънищата си. Става дума за предстоящия сикуъл на „Дявол на Доброто” /точно така, това е онзи филм, в който Бен Афлек беше сляп юрист-супергерой, а режисьорът на „Железния Човек” му беше комичен другар/, режисиран от плешивото теме на Дейвид Слейд. Само по себе си това не е кой знае какъв шок, защото Слейд се оказа режисьор, който не може да избира правилно филмите си, а когато го направи, ги режисира като второкласник в начално училище. Сега обаче нещата стават много по-„здрачни”, понеже новите слухове са, че Слейд е цанил за главната роля не кой да е, а самият Робърт Патинсън. /неистов писък на фенки/

От една страна, Слейд няма да сбърка – все пак именно той режисира по-доброто от трите лайна на кака Стефка – „Затъмнение”. Ролята ще бъде и поредното предизвикателство за Патинсън, който досега бе свикнал да играе труп, а сега ще играе слепец. От друга страна обаче, никога не бих си представил секси Робърт в ролята на супергерой от какъвто и да е било ранг, освен ако не играе такъв в хардкор гей порно и е облечен с S&M одежди. Не че” Дявол на Доброто” е комиксов персонаж, за който на някой му дреме, но все пак щом си представя супергерой, последното нещо, което изниква пред пъстрите ми очи е ангелската зурла на Едуард Кълън. Но пък като се замисли човек, едва ли някой би се справил по-зле от Афлек.

Да не говорим, че скоро снимките на „Здрач” приключват завинаги и Патинсън трябва да се ориентира към малко по-сериозни роли, ако смята да излезе от сянката на селскостопанския вампир. Сега го очакваме във „Вода за Слонове”, където за щастие няма да играе слон, но поне ще стане ясно дали момчето става за актьор или просто разчита единствено на тези свои божествени скули.