Довечера са „Оскар“-ите, но преди тях винаги има още едни награди, или по-скоро анти-награди, които се дават един ден по-рано на всички заслужили народни артисти и визионери, сътворили най-големите повърни през годината. На 31-вата церемония, проведена нощеска в Холивуд, членовете на TGRAF /The Golden Raspberry Award Foundation/ раздадоха позлатените си статуетки на напращяла малинка и то на крайно нуждаещи се от нея хора. Ето и основните победители накратко, макар че в настоящия случай, думата „победители“ звучи някак иронично.

НАЙ-ТЪП ФИЛМ:
The Bounty Hunter
The Last Airbender
Sex and the City 2
Twilight Saga: Eclipse
Vampires Suck

НАЙ-ТЪП АКТЬОР:
Jack Black / Gulliver’s Travels
Gerard Butler /The Bounty Hunter
Ashton Kutcher / Killers and Valentine’s Day
Taylor Lautner / Twilight Saga: Eclipse and Valentine’s Day
Robert Pattinson / Remember Me and Twilight Saga: Eclipse

НАЙ-ТЪПА АКТРИСА:
Jennifer Aniston / The Bounty Hunter and The Switch
Mylie Cyrus / The Last Song
Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis & Cynthia Nixon / Sex & the City 2
Megan Fox / Jonah Hex
Kristen Stewart / Twilight Saga: Eclipse

НАЙ-ТЪПА ПОДДЪРЖАЩА АКТРИСА: Jessica Alba / The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete and Valentine’s Day
Cher / Burlesque
Liza Minnelli / Sex & the City 2
Nicola Peltz / The Last Airbender
Barbra Streisand / Little Fockers

НАЙ-ТЪП ПОДДЪРЖАЩ АКТЬОР:
Billy Ray Cyrus / The Spy Next Door
George Lopez / Marmaduke, The Spy Next Door and Valentine’s Day
Dev Patel / The Last Airbender
Jackson Rathbone / The Last Airbender and Twilight Saga: Eclipse
Rob Schneider / Grown Ups

НАЙ-ЗЛЕ ИЗПОЛЗВАНО 3-D:
Cats & Dogs 2: Revenge of Kitty Galore
Clash of the Titans
The Last Airbender
Nutcracker 3-D
Saw 3-D (aka Saw VII)

НАЙ-ТЪПА ЕКРАННА ДВОЙКА:
Jennifer Aniston & Gerard Butler / The Bounty Hunter
Josh Brolin’s Face & Megan Fox’s Accent / Jonah Hex
The Entire Cast of The Last Airbender
The Entire Cast of Sex & The City 2
The Entire Cast of Twilight Saga: Eclipse

НАЙ-ТЪП РЕЖИСЬОР:
Jason Friedberg & Aaron Seltzer / Vampires Suck
Michael Patrick King / Sex & The City 2
M. Night Shyamalan / The Last Airbender
David Slade / Twilight Saga: Eclipse
Sylvester Stallone / The Expendables

НАЙ-ТЪП СЦЕНАРИЙ:
The Last Airbender

Little Fockers
Sex & the City 2
Twilight Saga: Eclipse                                                                                                                                                                                           Vampires Suck

НАЙ-ТЪП ПРИКУЪЛ, СИКУЪЛ ИЛИ РИМЕЙК:
Clash Of The Titans
The Last Airbender
Sex & The City 2
Twilight Saga: Eclipse
Vampires Suck

Доминиращите заглавия обаче се оказаха тези на „Последният повелител на въздуха“ и „Сексът и градът 2“, а доминиращото име – това на бай Майной Шямалан, което цяла година и без това бе повтаряно наум от милиони фенове, но с пожеланието за карнални актове с определен член от семейство му. Сега, Шямалан печели почти всичко – „най-тъп филм“, „най-тъп режисьор“, „най-тъп сценарий“ и дори „най-зле използвано 3D“, което вече си е завършена жалост. Не искам да лъжа, че не го очаквах и не искам да лъжа, че не чувствувам перверзно задоволство от резултата, така че няма да лъжа изобщо. Кариерата на Маной отдавна се беше запътила към тази низина и всичко през последните две години сочеше към малиновия блясък, така че бе само въпрос на време режисьорът да се сдобие с почти всяка възможна „Златна Малинка“  За ранимото его на визионера това ще бъде тежък ритник за освестяване, но добрите новини са, че оттук пътят е само нагоре, така че очаквайте следващия му филм с нетърпение. Или по-добре недейте – в него и без това ще участва Джейдън Смит.

Актрисите от „Сексът и Градът 2“ обсъждат пениси и пенсии

Другият фаворит на церемонията бе „Сексът и Гра дът 2″, който пък отне награди за „най-тъпа актриса“, „най-тъп сикуъл“ и „най-тъпа екранна двойка“. Напълно заслужен, дори прекомерно закъснял акт на дълбоко уважение към филм за загорели бабички, които безразборно харчат за грим парите, отделени от внуците им за гробищен парцел. Жалея за нещастниците, които са гледали коя да е серия от възрастния ромком, защото аз никога не бих го направил, поне не и без револвер насочен към тила ми. Или поне не и докато не стана на 60 години, за да съм на ниво с възрастовата му таргет аудитория.

Секси Аштън спечели за „най-тъп актьор“, но знаейки актьорския потенциал на скулестия дългуч, едва ли на някой му дреме – пичът и без това ще продължи да се снима в бози, така че /само/ една „Златна малинка“ определено няма да го спре. Джесика Алба пък грабна приза за „най-тъпа поддържаща актриса“, което беше напълно очаквано, като се има предвид че бе номинирана за 4 /четири филма/. Срам и позор, и то след като точно онзи ден спечели две награди за стегнатия си гол задник на Anatomy Awards 2011. Кой ли ще я вземе на сериозно като актриса сега? (boo-hoo!)

С тези думи Ви оставям да се наслаждавате на неделния си следобед и да очаквате с трепет по-важната церемония довечера, в която златният чичо Оскар ще се сдобие с новите си притежатели.

Още по темата:

Номинации „Златна Малинка“ 2011

„Златни Малинки“ 2010