Денят ми започва накриво, защото и двете новини, на които попаднах случайно, докато се рових за голи снимки на Мегън Фокс, ме накараха да се свия на кълбо в ъгъла на банята, тресящ се от избилата ме студена пот.

Гай Ричи обмисля дали да не кастне бебето на Мадона в ролята на младия Ксеркс.

Първата новина е свързана с очаквания от доста хомофили исторически епос за циганина-командир „Ксеркс”. Въпреки предишните слухове, че с режисурата по новия комикс на Франк Милър ще се заеме добрият стар Закари Снайдер, днес нещата придобиват много по-кафеникав оттенък, защото според данните, от Warner Bros. са скочили в друга лента, предлагайки задачата на мистър Гай Ричи. Новината сигурно е била шок и за самия него, тъй като точно днес излезе наяве и факта, че филмът по който работи в момента няма да се вика „Шерлок Холмс 2” /както повечето от Вас очакваха, признайте си!/, а ще притежава много по-изтънчено заглавие – “A Game of Shadows”. Не искам да бъда разбиран погрешно – нямам нищо против Ричи – но пичът очевидно не става за проект от подобен калибър, защото това, което направи „300” гледаем бе именно визуалният стил на Снайдер, който въпреки елементарността си, не може да бъде презентиран от всеки, а камо ли от човек, който е свикнал да прави сравнително евтини и лишени от някаква по-особена визия заглавия. Историята на „Ксеркс” ще бъде прикуъл на „300”, което пък ще даде повод на Джерард Бътлър да се завърне във фитнеса и да свали тези пухкави бузи, заради които минувачите вече го подиграват на улицата /”Въобще не изглежда като в „300”!”, смутолевят те, докато го подминават с пренебрежение. True story./  Колкото и да уважавам творчеството на Ричи /без „Рокенрола”, който си беше едно димящо парче оборска тор/ не съм убеден, че този джентълмен е верният избор за подобна продукция, но г-н Снайдер явно си има друга по-важна работа, като например филмирането на култовия супергей Кларк Кент догодина, така че едва ли му е до някакви третостепенни персийски цигани.

One thumb up… in his ass!

Втората новина, след която получих неистов изблик на пасивна агресия, е свързана с друг любим детски сериал, а именно „Терминатор”. Според миризливите слухове, от Universal са решили да купят правата на sci-fi поредицата /които в момента са собственост на смешната компания Pacificor/ и да продължат с епизодите за роботизирани културисти. Нещо повече – след като са прочели в блога ми, че Арнолд Шварценегер ще се завърне в киното, от студиото явно са заинтересовани и дори смятат да  предвидят роля за бъдещия-екс-губернатор в планирания сикуъл/прикуъл/рибуут/whatever. Което пък ще бъде някакъв абсурд, освен ако Арнолд не участва само вокално – с глас наложен върху изцяло CGI тяло. И ако новината беше приключила тук, някак си щях да успея да преглътна обидата, но ето нещото, което вече ме изкара извън релси – за режисьор на евентуалния бъдещ филм е цанен азиатският лумпен Джъстин Лин /”Fast and Furious”/, който ще работи на базата на сценария на Крис Морган /”Fast 5ive”/ Мда, както виждате, нещата се вмирисват от най-високо ниво и като имате предвид създателите, не се учудвайте особено, ако за водеща терминаторска роля е турен Вин Дийзъл или Дуейн Джонсън. А това вече ще бъде краят, скъпи деца.

In other news – според проучване на Box Office Mojo настоящата година ще е „Годината на Сикуълите”, тъй като 27 /двадесет и седем/ от заглавията през 2011 /около 1/5 от всички лайна/ ще бъдат продължения на стари франчайзи. Останалите явно ще бъдат комиксови епопеи. Очевидно тази година ще трябва да търсим новите идеи в европейското, а защо не и в африканското кино. Ето един печален рекорд, върху който Холивуд трябва да се замисли. Но няма да го направи.