До момента всички знаеха рибуута за приключенията на младежа с паЯшки сили Питър Паркър като „Новият Филм за Спайдърмен”. Днес обаче, заглавието се променя и филмът ще остане в историята с официалното си наименование “The Amazing Spider-Man”. Лично аз смятам, че един реално съществуващ полу-човек полу-инсект е достатъчно amazing сам по себе си и без да ни се натяква директно в заглавието, но явно от Columbia Pictures обичат мелодрамата, а и вероятно са решили да действат максимално близо до поредицата от комикси със същото име.

Като добавка към новото заглавие, от компанията разпространиха и първата високорезолюционна снимка на Андрю Гарфийлд, маскиран в червено-синьото си прилепнало костюмче и заел атрактивна поза, сякаш ще го снимат за корицата на сп. People. Гарфийлд играе ролята на интоксикирания Паркър, поемайки щафетата от ревливия Тоби Макгуайър, а в ролята на интимния му интерес ще се превъплъти Ема Стоун. За злодей пък е селектиран Рис Айфънс, който най-после играе себе си – персонаж с позивната The Lizzard.

От техническа гледна точка лошите новини са, че „The Amazing Spider-Man” ще бъде в 3-D, но добрите – че за разлика от „Зеленият Стършел” например, ще бъде заснет изцяло в третото измерение, а не конвертиран впоследствие. Дали това ще спаси филма на Марк Уеб от провал, когато излезе по кината на 03.07.2012? Съмнявам се.