В трепетно очакване на номинациите за „Оскар“, които ще бъдат оповестени утре заран, почти забравих друга награда, която също заслужава внимание, макар че се дава на филми, които е по-добре никога да не бяха видели бял свят. Това са „Златните Малинки“ и тази вечер ще Ви запозная с дългоочакваните им номинации, които най-вероятно ще разтърсят мирогледа Ви на ценители. Защото докато през годината бяхме насочили погледите си към явните фаворити като „Черния Лебед“, „Генезис“ и „Социалната мрежа“, така и не успяхме да регистрираме едни други заглавия, които също заслужават почит, макар и в доста по-тоалетна светлина.

Тази година участниците в надпреварата за „специални“ филми са:


НАЙ-ТЪП ФИЛМ:
The Bounty Hunter
The Last Airbender
Sex and the City 2
Twilight Saga: Eclipse
Vampires Suck

Тук нямам какво да кажа, тъй като заглавията говорят сами за себе си, но интересното в случая е, че едновременно са номинирани вампирски филм и неговата пародия, което е някакъв нов връх на подигравката и само една Стефка знае кой от тях ще бъде очернен официално.

НАЙ-ТЪП АКТЬОР:
Jack Black / Gulliver’s Travels
Gerard Butler /The Bounty Hunter
Ashton Kutcher / Killers and Valentine’s Day
Taylor Lautner / Twilight Saga: Eclipse and Valentine’s Day
Robert Pattinson / Remember Me and Twilight Saga: Eclipse

Като изключим първата тлъстина, останалите претенденти са отбор от шибани красавци, които ако не награда, заслужават поне едно хубаво напляскване от Мистрес Линда. Обърнете внимание как последните трима са номинирани за по 2 /два/ филма, което означава, че освен да се гримират и кълчат във фитнеса, тези момченца нямат нищо общо с нормалното кино. Любимецът ми, разбира се, е Тайлър Лаутнър, който има спешна нужда да слезе на земята и спре с актьорската си кариера веднъж и завинаги.

НАЙ-ТЪПА АКТРИСА:
Jennifer Aniston / The Bounty Hunter and The Switch
Mylie Cyrus / The Last Song
Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis & Cynthia Nixon / Sex & the City 2
Megan Fox / Jonah Hex
Kristen Stewart / Twilight Saga: Eclipse

Хах, отборът овце от „Сексът и Градът 2“ е номиниран групово, което само по себе си е достатъчна ебавка с този жалък представител на третовъзрастовото порно. От другите се отличава пъпката Майли Цироз, която дори не знам защо съществува по телевизора, а сред останалите претендентки забелязваме и задължителните имена на кака Ви Мегън и г-ца Стюърт, едната от които ще грабне наградата от раз, помнете ми думите.

НАЙ-ТЪПА ПОДДЪРЖАЩА АКТРИСА: Jessica Alba / The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete and Valentine’s Day
Cher / Burlesque
Liza Minnelli / Sex & the City 2
Nicola Peltz / The Last Airbender
Barbra Streisand / Little Fockers

Горката Джесика Алба – никой не я приема насериозно, а сега дори я номинират за цели 4 /четири/ филмови отпадъчета. При такава тежка орис, едва ли някоя от другите й колежки има шанс да се домогне до наградата, което всъщност не е чак толкова лоша новина за тях, особено за Никола Пелц, която неистово я заслужава.

НАЙ-ТЪП ПОДДЪРЖАЩ АКТЬОР:
Billy Ray Cyrus / The Spy Next Door
George Lopez / Marmaduke, The Spy Next Door and Valentine’s Day
Dev Patel / The Last Airbender
Jackson Rathbone / The Last Airbender and Twilight Saga: Eclipse
Rob Schneider / Grown Ups

Половината от каста на „Последният повелител на въздуха“ са номинирани заслужено, плюс още един представител на сем. Цироз, който трябва да бъде перманентно спрян от показване в кадър.

НАЙ-ЗЛЕ ИЗПОЛЗВАНО 3-D:
Cats & Dogs 2: Revenge of Kitty Galore
Clash of the Titans
The Last Airbender
Nutcracker 3-D
Saw 3-D (aka Saw VII)

Тук наградата трябва да бъде дадена на всички участващи заглавия и то по доста обясними причини, довели до принудителното поставяне на диоптри за някои от зрителите. Няма да коментирам колко зле бяха триизмерните представители на 2010-та и колко жалка и излишна е пост-конверсията 2Dto3D, така че който и да спечели от горепосочените, загубата си е лично наша.

НАЙ-ТЪПА ЕКРАННА ДВОЙКА:
Jennifer Aniston & Gerard Butler / The Bounty Hunter
Josh Brolin’s Face & Megan Fox’s Accent / Jonah Hex
The Entire Cast of The Last Airbender
The Entire Cast of Sex & The City 2
The Entire Cast of Twilight Saga: Eclipse

Това е единствената категория, в която се номинират цели кастове, което спестява доста време и писане. Моите лични фаворити са пачаврите от „Сексът и Градът 2“ по простата причина, че някои хора не знаят кога да спрат, дори когато циците им се насочат на юг.

НАЙ-ТЪП РЕЖИСЬОР:
Jason Friedberg & Aaron Seltzer / Vampires Suck
Michael Patrick King / Sex & The City 2
M. Night Shyamalan / The Last Airbender
David Slade / Twilight Saga: Eclipse
Sylvester Stallone / The Expendables

Забелязвате ли трите филма, които се повтарят най-често като петна от шарка върху детско дупе? Тук те отново са на линия, като този път под ножа са турени режисьорите им. Не искам да си навлека гнева на „Дявола“, но искрено вярвам, че 2010 година бе най-мизерната такава в индийския календар на М. Найт и пичът заслужи своята награда за цялостно творчество в сферата на жалостта.

НАЙ-ТЪП СЦЕНАРИЙ:
The Last Airbender
Little Fockers
Sex & the City 2
Twilight Saga: Eclipse                                                                                                                                                                                           Vampires Suck

На „Малките Фокъри“ им трябва нещо много повече от награда за сценарий, но когато няма хляб, и баницата е хляб, така че се надявам малинката да попадне в зиналите устички на сем. Ебльови.

НАЙ-ТЪП ПРИКУЪЛ, СИКУЪЛ ИЛИ РИМЕЙК:
Clash Of The Titans
The Last Airbender
Sex & The City 2
Twilight Saga: Eclipse
Vampires Suck

Прекрасна категория, изпълнена със смисъл и драма. Кой от тези филми не биваше да съществува? Точно така, всички. Но кой от тях е най-ненужен, като алуминиева дограма за пещерата на Бин Ладен? И колко точно секс може да има в един град, когато главните героини наближават възрастта на баба Цъца? Оставям на Вас да прецените.

Както виждате, претендентите са в тесен кръг, а най-големите щастливци ще бъдат окъпани в малинов сироп на 26.02.11, когато някои от тях ще чуят имената си на сцената, а други – изобщо няма да се явят, защото са „над тези неща“. Интересно е колко злокачествени заглавия не са стигнали до крайното класиране, но все пак – ако организаторите номинират всяка една измет през годината, то тогава в категориите трябваше да има по минимум десет претендента, а това е недопустимо за доброто име на Холивуд. С тези и други пошли мисли в главата, Ви оставям на спокойствие, за да прегледате церемониалния списък и ако имате някои от филмите на харда си – да ги изтриете скоропостижно. Приятна вечер!