Ако Comic Con направи нещо наистина значимо тази година, то това определено е да събере на един подиум осем от най-известните супергерои на планетата и да ги покаже на целия свят по време на промоцията на предстоящия зрелищен шоудаун на гейски костюми – „The Avengers“. Филмът ще е режисиран от тъпото парче Джос Уедън, който направи някои от най-жалките TV сериали в историята на съвременната култура, а сега – ще се опита да направи и най-тъпия филм на 2012. Дали ще успее? Лично аз вярвам в него.

Но основната новина не е Уедън, нито филмът му, а факта, че гийковете по света и у нас ще могат да видят за първи път всички свои любими герои от комиксите, събрани на едно място и прегърнати с усмивка, но по дънки. И за да няма неразбрали, ето го и пълният каст на „The Avengers“ отляво надясно: Робърт Дауни Мл. /Железния Човек/, Кларк Грег /агент Колсън – wtf е тоя? Note to self: Трябва да чета повече комикси, по дяволите!/, Скарлет Йохансон /Черната Вдовица/, Крис Хемсуърт /Тор – бая високо копеле е/, Крис Евънс /Капитан Америка/, Самуил Джаксън /Ник Фюри/, Джеръми Рене /Hawkeye/, Марк Ръфало /Хълк/, брадясалият плешивец до него е самия Джос Уедън, а последният нещастник е президентът на Marvel Studios – Кевин Фиг.

Ако сред Вас има наличие на нърдове, съм сигурен, че в момента телата Ви неконтролируемо треперят в екстаз от качествената снимка, докато за останалите /вкл. и за мен/ – този фотос представлява просто група нещастни актьори, които се чудят по какъв начин да си изакарат единия хонорар, без да потънат в забвение. „The Avengers“ излиза догодина, така че тепърва очаквайте още смешни снимки и забавни постери от промоцията му.