Ако сте нърдове, предполагам знаете какво епохално събитие тече в момента в Сан Диего, а ако не сте – то тогава не виждам защо четете тази новина, освен ако пак не минете с оправданието, че сте търсили нещо в google и сте попаднали случайно на блога.

Става въпрос за мега изложението за филмови и комиксови гийкове, кръстено с подобаващото заглавие Comic Con, по време на което отчаяните за тривия фенове могат да хвърлят първите си погледи към постери, артуърк и инфо за предстоящите зрелища догодина. Но освен панаир на социалната деградация, Comic Con е и място, откъдето можете да научите нещо интересно, пък макар и под формата на тлъста клюка. И това, което ми се стори интересно, бе новината, че Warner Brothers са разпространили списък с варианти за кастинга на второто продължение на новия Батман, от който списък вече официално става ясно, че злодеят в третия филм на Кристофър Нолан ще бъде не друг, а самата Чуденка a.k.a The Riddler.

Не знам за Вас, но аз съм особено доволен от избора, защото този герой въплъщава в себе си лудостта и динамиката, които да контрастират на прагматичната сивота на Брус Уейн, а и със сигурност предпочитам да гледам него, отколкото прошляци като Пингвина или Мистър Фрийз. Също така е и някак си логично да бъде той, при условие, че това е третият филм за Батман /от новите/, а последният път, когато Питанката бе употребена, бе също в третия филм за Батман /от старите/, а именно – „Батман Завинаги“, където бе изиграна от шантока Джеймс Кери. Но това не е всичко – в съответния списък с предложения за кастинга /който всъщност представлява лист с имена на актьори, които биха били подходящи за всяка роля/ е изрично уточнено, че Нолан е „заинтересуван“ от Джоузеф Гордън-Левит за ролята на Гатанката. Не е някакъв голям шок, особено като се има предвид, че това не е първият подобен слух. Гордън-Левит току-що си съблече костюмчето от „Генезис“ на Нолан и едва ли още е излязъл от психосоматичния му сън, поради което е напълно логично да бъде използуван отново, докато началният му ентусиазъм не е изветрял.

Нолан има навика да селектира актьорите си адекватно /с минимални изключения/, а Гордън-Левит е талантлив хубавец, чиито деца са пожелани за износване от доста потребители на shadowdance, така че решението съвсем не е погрешно. Да не говорим, че ако той наистина бъде присламчен към ролята, черната ирония ще прокапе от тавана, защото Левит е играл рамо-до-рамо с Хийт Леджър в „10 Неща, Които Мразя у Теб“, а всички знаем, че ролята на последния като Жокера в „Черния Рицар“ го доведе до летален край. Така че, неловките диалози на снимачната площадка между Нолан и Гордън-Левит ще са най-малкият проблем на продукцията, освен ако геният на Кристофър не планира да отнеме живота на още един тийн-идол.