Най-великите награди в киното на САЩ отново са на път да ни стъпчат с неадекватните си номинации и още по-неадекватни категории, в които малките тийнчета да крещят имената на идолите си с еротичен акцент. MTV Movie Awards, които се считат за „престижни“ само от истинските дебили и за „награди“, само от душевноболните, вече получиха своите официални номинации, които ще се борят за атенцията на превъзбудените фенбойчета. Церемонията е планирана за 06.06.10, а дотогава публиката има да избира от следните претенденти:

Най-добър филм:
„Alice in Wonderland“
„Avatar“
„Harry Potter and the Half-Blood Prince“
„The Hangover“
„The Twilight Saga: New Moon“

Скротум коментар: Вярвам, че тук единствените два филма, които изобщо могат да се сметнат за конкуренти са ясни, като единият от тях е със син отенък, а другият – с лайнян такъв. Правете си сметката сами, но лично за мен Камерън ще спечели, защото момиченцата обичат „Новолуние“, но момченцата – „Аватар“, а всички знаем кой пол повече обича да ходи на кино и да участва в подобни гласувания.

Най-добра женска роля:
Amanda Seyfried, „Dear John“
Emma Watson, „Harry Potter and the Half-Blood Prince“
Kristen Stewart, „The Twilight Saga: New Moon“
Sandra Bullock, „The Blind Side“
Zoe Saldana, „Avatar“

Скротум коментар: Тук нещата отново са трагични и това може да Ви стане ясно още от първото номинирано име. Трудно може да се определи дали участието на Кристен Стюърт в „Новолуние“ изобщо може да мине за актьорска игра, а камо ли такава, заслужаваща награда, докато при Зоуи Салдана наградата трябва да бъде дадена на отдела, който е анимирал Нейтири, а не на нея самата. Въпреки това обаче, борбата ще е точно между тях двете и смея да заявя, че тук съм за кака Зоуи.

Най-добра мъжка роля:
Channing Tatum, „Dear John“
Daniel Radcliffe, „Harry Potter and the Half-Blood Prince“
Robert Pattinson, „The Twilight Saga: New Moon“
Taylor Lautner, „The Twilight Saga: New Moon“
Zac Efron, „17 Again“

Скротум коментар: О, Господи! Тайлър Лаутнър & Робърт Патинсън са номинирани едновременно?! Човек ще каже, че „Новолуние“ пращи от артистичен талант, но ще сгреши – той всъщност пращи от его, мускулна маса и мъжествен грим, но явно MTV наградите са по-суперфициални дори и от мен. Лично аз обаче предпочитам призът да отиде у Даниел Радклийф, който е единственият от номинираните, който е правил нещо по-оригинално, а именно – показвал си е магьосническата чурка в еротична фотосесия.

Най-добра изгряваща звезда:
Anna Kendrick, „Up in the Air“
Chris Pine, „Star Trek“
Gabourey Sidibe, „Precious: Based on the Novel Push by Sapphire“
Logan Lerman, „Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief“
Quinton Aaron, „The Blind Side“
Zach Galifianakis, „The Hangover“

Скротум коментар: Зак Галифанакис е всичко друго, но не и „изгряваща звезда“, така че номинацията му е пълен фарс, докато Крис Пайн и Логан Лърман не са направили още нищо, че да се определят като „звезди“. Ако трябва да бъда честен обаче, викам да спечели онова дебелото от „Прешъс“, защото Америка е пълна с дебелаци и негри, така че е статистически логично повечето гласове да са за нея.

Най-добра комедийна роля:
Ben Stiller, „Night at the Museum: Battle of the Smithsonian“
Bradley Cooper, „The Hangover“
Ryan Reynolds, „The Proposal“
Sandra Bullock, „The Proposal“
Zach Galifianakis, „The Hangover“

Скротум коментар: Тук патетиката се усеща най-пълно, особено като се има предвид, че за нея се борят само два филма. Лично аз няма да рискувам да си давам мнението за тази категория, защото не разбирам от качествен хумор, така че единственото, което се надявам е поне да не спечели Бълок. Всичко друго ще е просто ОК.

Най-добър злодей:
Christoph Waltz, „Inglourious Basterds“
Helena Bonham Carter, „Alice In Wonderland“
Ken Jeong, „The Hangover“
Stephen Lang, „Avatar“
Tom Felton, „Harry Potter and the Half-Blood Prince“

Скротум коментар: Поредната нещастна категория. Ако тези награди бяха дори наполовина сериозни, победителят щеше да е „копИлето“ Кристоф Валц, но тъй като добре знаем манталитета на средностатистическото американско нърдче, призът ще бъде отнесен от мускулестата ръка на Стивън Ланг. И това също е факт.

Най-добра битка:
Beyoncé Knowles vs. Ali Larter, „Obsessed“
Hugh Jackman and Liev Schreiber vs. Ryan Reynolds, „X-Men Origins: Wolverine“
Logan Lerman vs. Jake Abel, Percy „Jackson and the Olympians: The Lightning Thief“
Robert Downey Jr. vs. Mark Strong, „Sherlock Holmes“
Sam Worthington vs. Stephen Lang, „Avatar“

Скротум коментар: Първата номинация от гореизброените е пълна подигравка с киното като изкуство, а предпоследната – с мен, като зрител. Нямам никакви претенции за това кой ще победи тук, защото самата категория е изцяло безмислена, но имам някакво седмо чувство, че всички обичат мускулите на Хю Джакман…

Най-добра целувка:
Kristen Stewart and Robert Pattinson, „The Twilight Saga: New Moon“
Kristen Stewart and Dakota Fanning, „The Runaways“
Sandra Bullock and Ryan Reynolds, „The Proposal“
Taylor Swift and Taylor Lautner, „Valentine’s Day“
Zoe Saldana and Sam Worthington, „Avatar“

Скротум коментар: Айде на платонично-еротичната категория, скъпи деца. Множество красиви хора се състезават за това кой се целува най-добре на екран. Сякаш на някой му дреме, освен ако в кадър не се покаже и някоя цицка. Лично аз не считам „Новолуние“ за адекватен кандидат, освен ако сред младежите не е станало модерно да се целуват с трупове. Два Тайлъра пък се целуват в „Денят на Св. Валентин“, което винаги би било интересно, ако филмът беше гей-порно, но той не е, така че не виждам нищо оригинално. Тези, които обаче ще спечелят, са извънземната двойка Салдана/Уортингтън, но не защото се целуват добре, а защото се целуват добре… в 3D. Горчиво!

Най-добър WTF момент:
Betty White, The Proposal (Cops a Feel)
Bill Murray, Zombieland (Bill Murray?! A Zombie?!)
Isabel Lucas, Transformers: Revenge of the Fallen (Unexpected Transformation)
Ken Jeong, The Hangover (Naked Trunk Surprise)
Megan Fox, Jennifer’s Body (Vomits a Mysterious Black Ooze)

Скротум коментар: Най-смислената категория в световен мащаб, която кара дори Академията да потръпва в съня си. Речникът ми не е особено обогатен, но дори и да беше, пак нямаше да се сетя какво да кажа тук. Дори самата категория е WTF момент за киното като цяло, но ако трябва да играя по свирката на американските деца, бих предпочел изборът да падне върху Кен Джеонг от „The Hangover“, защото това беше единственият момент от целия филм, който ми се стори достатъчно тъп, че да се разхиля на него.

Глобална суперзвезда:
Робърт Патинсън
Кристен Стюърт
Тайлър Лаутнър
Джони Деп
Данаил Радклийф

Скротум коментар: Глобалната суперзвезда е особено важен ранг, особено когато си от Глобалното село и за този приз се борят няколко Глобални ерген/к/и, всеки от които по-красив от предишния. Тук дори не се иска особено мислене, затова предлагам на Джони Деп да си получи наградата по пощата и да не се занимава с подобни циркове на живо.

Най добро изпълнение в състояние на страх:
Alison Lohman, Drag Me to Hell
Amanda Seyfried, Jennifer’s Body
Jesse Eisenberg, Zombieland
Katie Featherston, Paranormal Activity
Sharlto Copley, District 9

Скротум коментар: Хм, мислех си, че предишните категории са зле, но тази се доближава до пика на резила. Не знаех, че е толкова важно да си изплашен, за да получиш награда, но ето че в Холивуд можеш да получиш приз, дори ако само крещиш в кадър или изглеждаш така, сякаш си видял призрака на вуйна си. Номинираните пищялки са доста зле селектирани, но мисля, че в случая основните конкуренти са Алисън Ломан и Шарлто Копли, като аз имам очаквания основно за втория. Не за друго, а защото е доста по-страшно да се превърнеш в грозна извънземна хлебарка, отколкото да бъдеш преследван от дърта бабичка.

Най-лошо копеле:
Рейн
Анджелина Джоли
Чанинг Тейтъм
Сам Уортингтън
Крис Пайн

Скротум коментар: Евала! Гъзарийката в киното отдавна е на мода и сега е време да бъде справедливо наградена с нещо. Най-лошото копеле на годината е труден за избиране, защото годината бе изпълнена с толкова лоши копелета, че главата ми се замая, докато им следя мачовщината в 2D и 3D. Хората обаче обичат да гледат бутафории, така че изборът според мен ще се сведе до поп-сензацията Рейн и Сам Уортингтън, а кой от тях вече ще спечели… някак си не ме интересува.

И това е всичко, скъпи приятели! Очаквайте същинската церемония в началото на юни, а дотогава – изгледайте гореспоменатите заглавия, които сте пропуснали, защото според подрастващото поколение на САЩ – именно те са елитът на киното за 2009 година. Oh happy day!