Както добре би трябвало вече да знаете, предстоящият сикуъл на „Хищници“ е единственият филм, свързан с името на Робърт Родригес, който неистово чакам на голям/малък/среден екран. Днес обаче, новините за този величествен франчайз са повече, отколкото скромният ми нърдски мозък може да процесира и включват не само фактическо инфо за филма, но също така и постер и дори – нещо като трейлър, който съумя да излекува еректалната ми дисфункция за по-малко от две минути. Робърт Родригес и режисьорът Нимрод Антал са представили доста подробности около общия си проект, който излиза това лято по кината,  а нещата които са казали биха довели дори най-хладнокръвните фенове на поредицата до състояние на кратоктайна нирвана. Самият трейлър всъщност представлява sneak peak, в който Родригес обяснява някои неща, на фона на динамични кадри от съответния филм. От това, което видях, мисля че ни очаква един много по-правилен сюжет и един много по-атмосферичен хорър за Хищници, за разлика от недоразуменията, наречени „AvP“ и „AvP:R“, които все още безуспешно се опитвам да изтрия от мозъчната си кора.

Постер с автограф на Робърт Родригез – мечтата на всеки гийк.

Във филма ще ни забавлява Ейдриън Броуди, който освен да свири на пиано и да получава Оскари, е задобрял и с избиването на извънземни ловци, което е лек шок за мен. В битката за оцеляване ще му помагат Лорънс Фишбърн, Алис Брага и някакви други хора, а сюжетът ще разказва за група престъпници, които са отвлечени на планета, която Хищниците използват като ловно поле. Според Родригес, новият филм ще се цели в корените на оригинала и ще бъде много по-мрачен и кървав от жалките си предшественици. Неслучайно вече е потвърдено, че „Хищници“ ще бъде с твърд R-rated потенциал. За добро или лошо, филмът няма да е в 3D, което е приятна изненада за хората, които все още искат да видят един филм по класическия начин, макар че съм убеден как някои от феновете ще възроптаят за това решение. Родригес е добавил също, че в новия филм публиката ще се наслади на непознати досега раси Хищници, които са разделени на племена и включват т.нар. Falconer predators, Flusher predators, както и летящи хищници. За момента не се знае какъв ще е дизайна на тези създания, но предполагам, че креативният ум на създателите ще се погрижи да не останем визуално разочаровани.

Ето една рекламна тениска, която няма да откажа, ако ми биде подарена.

И за да не остане свещеното Му име неспоменато, Родригес е споделил тривията, че именно негово величество Джеймс Камерън е измислил дизайна на  хищническата уста, която Стан Уинстън така въздействащо ни показа озъбена срещу Арнолд Шварценегер в оригинала. Ех, тоя Камерън бе, той е навсякъде –  да се радваме, че няма участие и в настоящия проект, иначе със сигурност действието щеше да се развива на Пандора, а хищниците щяха да са мутирали сини елфи. Вижте и краткото preview на филма, докато аз отивам да си отбележа на календара, че до юли месец трябва да съм събрал парите за билет, защото този филм ще се гледа задължително на кино и това е факт.

Още по темата:

„Хищници“-те ще имат класически дизайн

„Пианистът“ ще трепе „Хищници“

Първи снимки от „Хищници“