Явно да си ментор в Холивуд започва да набира добра популярност, което съвсем не е странно, при условие че менторът дава акъл, без да си мърда задника, а после името му задължително е споменавано с добро, независимо че други хора вършат същинската работа. Така се получи преди няколко дни с Христофор Нолан, който бе призован да дава съвети при направата на новия „Супермен“. Сега обаче, неговата съдба ще бъде последвана от още един филмов гений и то не от кой да е, а от самия Чичо Джим. По данни на MTV, режисьорът Марк Уеб е успял да се промъкне в небесното царство на бог Камерън и да го помоли на колене за една голяма услуга, а именно – да бъде негов пръв съветник при заснемането на рибуута на „Спайдърмен“, който очевидно и закономерно отново ще бъде в изнасиленото 3D. Причината за срещата е била именно третото измерение и желанието на Уеб да се допита до най-голямото гуру в тази технология, за да може филмът му да мирише по-малко. По думите на Джон Ландау, който се води като дясната ръка на Камерън: “Той ни каза, че са решили филма да е в 3D и ние искаме да им помогнем с каквото можем.”

Това означава, че Камерън и неговият творчески ум ще помага в процеса на работата по новия „Спайдърмен“ и основно – в използването на триизмерната технология. Това е добре от една страна, защото така рибуута ще „пие вода директно от извора“, както се казва, което означава, че поне от визуална гледна точка, филмът няма да смърди на експлозия във външна тоалетна. От друга страна обаче, цялата тази история изглежда много повече като трик, с който да се залъжат очите/ушите на феновете, че – видите ли? – самият Джеймс Камерън ще помага за „Спайдърмен“, докато на беловласия режисьор едва ли му дреме за подобен треторазряден проект. А пък и дори това да е истина, на кой му пука за новия „Спайдърмен“? Не и на мен със сигурност, още от момента, в който научих че отново ни очакват тийн-проблеми на фона на училищния бит на тъпите американчета, които все още не са сексуално ориентирани и изстрелват паяжини от ръцете си, вместо други бели неща, от други органи. Както и да е, ако не друго, то новината със сигурност ще запали палавите пламъчета в очите на фенбойчетата, ако изобщо има останали почитатели на детските неволи на Питър Паркър.

А, като казах фенбойчета и след като пак стана въпрос за „Аватар„, нека да завърша с малко нърдски хумор за напреднали. Става въпрос за групичката обезумели гийкове от щатчето Уисконсин, САЩ, които дотолкова са се вживели в ролята си на на`ви-та, че са си организирали цяла реалистична ролева игра, в която битуват като сини сливи и обикалят по гората, за да се приобщят към природата. Ритуалът се нарича LARP или „Live Avatar Role Playing“ и показва докъде може да стигнат верните фенове без активен полов живот. Предупреждавам обаче, че видеото е опасно за Вашето /психическо/  здраве и съдържа сцени, които само един истински нърд би оценил.