Ако „Оскар“-ите са еталон за качествено кино в световен мащаб, то коя е тази награда, която оценява по-незаслужилите заглавия в Холивуд, като под „по-незаслужили“ имам предвид купчинката с миризлива тор, която ежегодно ни залива. Точно така, има и такива призове и това са печално известните „Златни Малинки“, които вече изплюха номинациите си и ще бъдат проведени на специална 30-та поред церемония в деня преди „Оскар“-ите. И тъй като това е блог, в който се храчи по филми, то за мен бе някак си логично да Ви представя наградите, които изваждат най-лошото от филмите и ги изтипосват пред публика, която им се смее. Естествено, това не е абсолютно акуратен списък на най-най-тъпото през годината, но пък за сметка на това е една представителна извадка на отпадъчния мейнстрийм през 2009 година, от който да си вземем поука, защото е ясно, че за всеки един качествен филм, излизат поне по 10 злокачествени. Имайте предвид също, че ще има номинации за най-тъп филм и актьор/актриса на десетилетието, а това винаги е нещо, което си заслужава да се види. И така, ето ги и същинските претендети, които ще се борят за Вашия справедлив хейт:

Най-тъп филм:
„All About Steve“
„G.I. Joe: The Rise of Cobra“
„Land of The Lost“
„Old Dogs“
„Transformers: Revenge of The Fallen“

Скротум коментар: Не искам да обиждам целенасочено стойността на който и да е от тези филми, но ако има нещо, което мразя повече от Стивън Сомърс, то това е Сандра Бълок, така че… fuck Steve.


Най-тъп актьор:
И тримата браят Джонас – Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience
Уил Феръл – Land of the Lost
Стив Мартин – Pink Panther 2
Еди Мърфи – Imagine That
Джон Траволта – Old Dogs

Скротум коментар: Всички изброени действащи лица вече ми са антипатични, но ако ще се налага да низвергвам някого, нека поне да са три наведнъж /за щастие/, така че братята Джонас имат нужда да ядат попарата, още повече че изобщо не ги считам за „актьори“.

Най-тъпа актриса:
Бионсе – Obsessed
Сандра Бълок – All About Steve
Майли Сайръс – Hannah Montana: The Movie
Мегън Фокс – Jennifer’s Body and Transformers: Revenge of the Fallen
Сара Джесика Паркър – Did You Hear About the Morgans?

Скротум коментар: Въпреки, че неистово мразя Сандра Бълок, тя със сигурност е по-талантлива от Мегън Фокс и по-красива от Сара Дж. Паркър. Пък и има колекция от запомнящи се филми, така че не мога да я оплюя с лека ръка. Виж, за Майли Сайръс нямам такива скрупули – нека мре!


Най-тъп подържащ актьор:
Бил Рей Сайръс – Hannah Montana: The Movie
Хю Хефнър – Miss March
Робърт Патинсън – The Twilight Saga: New Moon
Джорма Таконе – Land of the Lost
Марлон Уеянс – G.I. Joe

Скротум коментар: Били Рей Сайръс? Хю Хефнър? Що за…? Тук първенецът е очевиден, макар и скрит под пластове грим. And the winner is… Robert Fucking Pattinson.

Най-тъпа подържаща актриса:

Кандис Бърген – Bride Wars
Али Лартър – Obsessed
Сиена Милър – G.I. Joe
Кели Престън – Old Dogs
Джули Уайт – Transformers: Revenge of the Fallen

Скротум коментар: за тъпите жени или хубаво или нищо, затова ще си премълча. Въпреки това обаче, ако наистина трябва да избирам, то това определено ще е Али Лартър – получавам някаква душевна дисхармония, примесена с параноя, всеки път като я видя на екран.


Най-тъпа екранна двойка:
Който и да е от братята Джонас – Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience
Сандра Бълок и Брадли Купър – All About Steve
Уил Фарел и съществата – Land of the Lost
Шия Лебоф с Мегън Фокс или който и да е от роботите – Transformers: Revenge of the Fallen
Кристен Стюърт с Робърт Патинсън или Тайлър Кучката – The Twilight Saga: New Moon

Скротум коментар: Това тук е състезание между лицево осакатени люде, което си е чисто човешка трагедия, но въпреки всичко само едни от претендентите не са актьори и това са братята Джонас, които заслужават да получат наградата си ректално.

Най-тъпо продължение или римейк:
„G.I. Joe: The Rise of Cobra“
„Land of The Lost“
„Pink Panther 2“
„Transformers: Revenge of The Fallen“
„Twilight Saga: New Moon“

Скротум коментар: Тук дори няма и да мисля много, защото осъзнах, че колкото повече мисля, толкова повече ме боли главата.


Най-тъп режисьор:
Майкъл Бей – Transformers: Revenge of the Fallen
Уолт Бекър – Old Dogs
Брад Силбъринг – Land of the Lost
Стивън Сомърс – G.I. Joe
Фил Трайл – All About Steve

Скротум коментар: Всички гореизброени са тотални нещастници, но някои от тях могат да използват на максимум ресурсите си, докато други се спъват и падат в първата външна тоалетна. В случая филмът на Фил Трайл вонеше на кир още от първите минути, така че ако някой ще пада под ножа, предлагам това да е той.


Най-тъп сценарий:
„All About Steve“
„G.I. Joe: The Rise of Cobra“
„Land of The Lost“
„Transformers: Revenge of The Fallen“
„Twilight Saga: New Moon“

Скротум коментар: „All About Steve“ е комедия, която не е смешна, за разлика от „Новолуние“, който си беше доста комичен, така че съм доста раздвоен. Всъщност, не съм раздвоен, а изобщо не ми дреме, така че който и да получи „Златна Малинка“ в случая – халал да му е.


Най-тъпи филм на десетилетието:
„Battlefield Earth“
„Freddy Got Fingered“
„Gigli“
„I Know Who Killed Me“
„Swept Away“

Скротум коментар: Дълбоко се съмнявам, че точно тези са най-тъпите филми за последните 10 години, но ако ще трябва да им играя по свирката, то тогава определено избирам „Прецакания Фреди“, който ме накара да повърна в устата си, докато го гледах. Няколко пъти.


Най-тъп актьор на десетилетието:
Бен Афлек
Еди Мърфи
Майк Майърс
Роб Шнайдер
Джон Траволта

Скротум коментар: Няма място за напрежение – от посочените имена има само едно, което е правило всичко друго, но не и качествени филми през последните десет години и това е „Дюс Бигалоу“, така че г-н Шнайдер може да си почисти шкафа за новата статуетка.

Най-тъпа актриса на десетилетието:
Mariah Carey
Paris Hilton
Lindsay Lohan
Jennifer Lopez
Madonna

Скротум коментар: Никога не съм виждал толкова некомпетентност една върху друга, а като се има предвид, че става въпрос за три певици и две курви, ситуацията излиза извън контрол. Въпреки това обаче, няма как да не е очевидно, че Парис Хилтън не е само най-тъпата актриса на десетилетието, но и най-тъпата медийна шаврантия, израждана някога.

Още награди:

„People`s Chоice Awards“

„Film Critics Awards“ 2009

„Golden Globe Awards“ 2010