Йъп, днешната новина е свързана с един жанр, който малките деца знаят още преди да са научили азбуката, а възрастните упражняват на дневни начала, независимо дали става въпрос за практически актове или просто гледане и трупане на визуален опит. И ако още не сте разбрали за какво иде реч, е време да туря червената точка с числото +18 вътре, защото ще Ви занимая с малко невинна доза кинематографична порнография. Всички знаем, че порното е най-популярното нещо на планетата, но напоследък този жанр някак си буксуваше накриво, защото въпреки множеството пози и ъгли на заснемане, в порното винаги се случваше едно и също, макар и с разнообразни вариации, включващи ужасяващи неща, за които още не ми е приятно да говоря. И сега, за да извърши една своеобрзана революция в порнографския жанр, е дошъл един възбуден старец, който смята да обърне представите ни за натуралния секс, създавайки един епичен порно проект, който освен всичко друго, ще бъде реализиран в 3D.

По данни на THR, дъртакът всъщност е доста познат и се нарича Тинто Брас. Това е човекът, който изтипоса на целомъдрената публика содомизиращия и хардкор еротичен исторически епос „Калигула“ през 1979г., останал в аналите на киното, като най-известното мейнстрийм порно. Сега, три декади по-късно, Брас започва да усеща, че за да бъде порното версатилно, то трябва да премине границата на второто измерение, защото – какво повече му трябва на човек, освен да наблюдава с интерес тресящите се в унисон триизмерни цици в близък план, докато на заден план нечий задник бива периодично напляскван? Въпреки това, Брас твърди, че това което е замислил не е просто едно обикновено порно без смисъл, а „порнографска продукция“, което идва да покаже, че имаме вероятност да се насладим на малко повече сюжет, отколкото ни е нужен. Всъщност, плановете на италианския извратеняк са да „преработи един забравен проект за римски император, който проект е бил опропастен от американците“. Хм, изглежда мистериозно, но всъщност ми звучи като съвременна версия на „Калигула“, което е ново 20, защото сега порното му не само, че ще е 3D, но и ще е римейк на старо порно. Еротичната филмография на дядо Тинто е достатъчно показателна, че за каквото и да се разказва във филма, то в определен момент всеки от героите му ще бъде инволвнат в някаква скандална поза, а шансът някой да бъде пронизан в задната част на таза също остава реален.

Явно обаче, порното започва да се събужда от летаргията си и започва да обсебва дори третото измерение, което досега беше запазена марка само на тъпите хоръри. В тази връзка, един друг екстравагантен креатор, който е познат на ценителите с по-бруталните си и unrated филми – Гаспар Ноа – е споделил пред Hollywood Wiretap, че в момента усилено работи върху … „joyful porn movie“/каквото и да значи това/, който филм също ще бъде изпразнен в 3D. Ако някога трябва да благодаря на Камерън за нещо, то определено ще е за това, че съумя да популяризира третото измерение до такава степен, че да даде шанс на бедните хорица да гледат домашното си порно с 3D очила, предпазвайки по този начин очите си от неориентираните cumshot-ове.